Son Yazılar

17 Mayıs 2018 Perşembe

Sokak Fotoğrafçılığını Geliştirmek İçin 6 İpucu



Farklı çekimler yapmak isteyenlerin ilk duraklarından birisidir sokak fotoğrafçılığı. Bu alanda birçok farklı çekim imkanı elde edilebilmektedir. Biz de bu makalede sokak fotoğrafçılığı ile ilgili olarak 6 ipucunu derledik.

Sokak fotoğrafçılığı, kompozisyon, farklı konular, ışık ve daha fazlası ile denemeler yapmanın harika bir yoludur. Bu şekilde çekebileceğiniz çok farklı türde sahne ile karşılaşırsınız. Sokak fotoğrafçılığı için dışarı çıkacaksanız, aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurun.


1. Odak Uzaklığı

Hızlıca çekim yapmak için aynı odak uzaklığını kullanın. Kameranızla uğraşmak ya da herhangi bir şeyi kaçırmak istemezsiniz. Bir amatör olarak, odak uzaklığını 35 ya da 50mm gibi bir değerde tutun.

2. Kişisel Alan

Damdan düşer gibi insanların fotoğrafını çekmeye başlamayın. Bu bir gizlilik ihlalidir ve beklenmedik tepkilerle karşılaşabilirsiniz. Sokakta yapacağınız çekimler için insanlardan izin isteyin.


3. Az Ama Öz

Sürekli dolaşacağınız ve birden bire çekim yapacağınız için yanınızda çok fazla ekipman bulundurmak istemeyeceksiniz. Sokak fotoğrafçılığı için dışarı çıktığınızda sadece gerekli olan ekipmanı yanınızda bulundurun. Küçük bir çanta ya da sırt çantası ve kameranız ile birlikte bir ya da iki lens olabilir. Daha az ekipmanla daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.


4. Bol Bol Fotoğraf Çekin

Diğer fotoğraf çekimlerinde olduğu gibi, olabildiğince çok fotoğraf çekin. Bu şekilde, bazı kötü çekimlerle karşılaşabilirsiniz, ancak başka hiçbir şekilde yakalayamayacağınız benzersiz ve sıra dışı fotoğraflar da çekebilirsiniz. Bu, kompozisyon, ışık vb. konuları nerede geliştirebileceğinizi görmenin harika bir yoludur.


5. Konum, Konum

Fotoğraf çekmek için tek bir yere saplanıp kalmayın. Şehri keşfetmek için farklı alanlarda çekim yapın. Eğer etrafa göz atmazsanız etrafınızda nelerin olduğunu asla bilemezsiniz.

6. Çekimleri Düzenleyin

Yazılımlar sokak fotoğraflarını geliştirmenin harika bir yoludur. Daha fazla renk ekleyebilir, grenli kısımları düzeltebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Çekimlerinizi göz alıcı bir hale getirecek ancak orijinal halinden uzaklaşmayacak şekilde düzenleyin. Sokak fotoğrafçılığı çekimlerinizi deneyimleyin ve eğlenceli hale getirin.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status