Son Yazılar

17 Mayıs 2018 Perşembe

Yağmurlu Bir Gün İçin 5 Yaratıcı Fotoğrafçılık Projesi



Ekipmanımız kuru ve emniyetli olduğu sürece yağmur ve fotoğrafçılık iyi anlaşır. Birkaç yıl önce, hava koşullarına dayanıklı kameralar ve lensler, biraz pahalı olsalar da, halk için daha fazla erişilebilir hale geldi.


Yine de, tüm fotoğrafçılar bu yeni kameralardan birine yatırım yapamaz. Yağmur yağıyorsa, iki tip fotoğrafçı bulunur – hafif bir çişelemede dahi ekipmanını saklayanlar; ekipmanlarını riske atmadan fotoğraf çekmeye koşanlar.


Her zaman su geçirmez çantalar kullanabilirsiniz, elbette... ama plastik yağmurluklar ya da güvenilir şemsiyeler gibi daha şık ve işlevsel çözümler de bulunmaktadır.

Buradaki fikir, bir parça yüzünden hayal kırıklığına uğramamaktır. Bununla birlikte, buradaki çözümler hafif yağmurlar için gayet iyi çalışıyor ola da, tropik bölgelerde yaşananlar gibi yoğun yağışlar için daha güvenli çözümler düşünmelisiniz.

Bugün, yağmur yağdığında kameranızı kuru tutabilecek bazı projelerden bahsedeceğiz — böylece sevgili cihazınıza bir şey olmasından korktuğunuz için güzel bir anıyı kaçırmak sorunda kalmayacaksınız.

1. Su Birikintilerindeki Yansımalar

Su birikintileri kendi başlarına fotoğraf çekmek için heyecan verici değillerdir; onlarla ilgili muhteşem olan şey, yansımalar ile oynamak için sundukları geniş imkanlardır.

Herhangi bir yağmurdan sonra, yoğunluğundan bağımsız olarak, çekim yapmayı deneyebileceğiniz su birikintilerini her yerde görebilirsiniz. Bu proje, sadece göz hizasından fotoğraf çekmeyi seven ortalama tembel fotoğrafçılara yönelik değildir.

Evet, su birikintilerindeki yansımaların fotoğrafını çekmek için zeminde çömelmeniz ve farklı kompozisyonlar, çerçeveler ve bakış açıları aramanız gerekir.


Bir su birikintisindeki yansımaları yakalamak, dünyayı garip şekilli bir pencereden görmek gibidir; ve her su birikintisinin kendi kimliğinin olduğunun farkına varırsınız.

Sadece yansımaya odaklanır ve suyun gövdesini geride bırakırsanız, bir pencereden bakıyormuş gibi düz bir fotoğraf elde edersiniz.

Su birikintileri ile ilgili güzel olan şey, tahmin edilemez olmalarıdır; düzenli sahnenin yanında olması ve yansıyan su birikintisinin çerçeveye dahil olması sayesinde, işlerin nasıl sonuçlanacağını asla bilemezsiniz.

Ayrıca, görüntüyü döndürerek nihai yansımalarla oynayabilirsiniz. Oldukça garip sonuçlar elde edebilirsiniz.

2. Şemsiyeler



Bazı insanlar şemsiyeleri kalitesiz ve klişe bulmaktadır, ama çoğumuz için hala ilginçler – ve neden öyle söylemeyelim ki? – fotoğraf çekmek için çekicidirler.

Kolay taşınabilen koruyucu kumaş kubbeleriyle korunan kalabalıkları veya ıslak bir caddenin ya da bir bar girişinin ortasında yer alan basit bir şemsiyeyi düşünün.

Şemsiyeler, onları yakalamayı dayanılmaz kılan bir şeye sahiptir, bu nedenle onlara bir şans vermelisiniz. Ayıca şunu da unutmayın: şemsiyeler sokakta dolaşan fotoğrafçılar için harika bir yol arkadaşıdır; kullanımları pratik ve masiftir, ancak göze çarpmayan bir kamera koruması sunarlar.

3. Pencerenin Ardından


Yağmur çok sertse, kendinizin ve kameranızın kuru kalmasına yardımcı olacak bir arabaya, bir otobüse ya da bir kahve dükkanına sığınabilirsiniz.

Pencerenin ardından bir fotoğraf çektiğinizde, camdan aşağı akan su damlacıklarının ardından dışarıyı farklı bir bakış açısı ile gören fotoğraflar çekebilirsiniz.

Pencere etkisini azaltmak isterseniz, parlama, yansıma ve ışık sızıntılarını engellemek için lensin ön kısmını cama dayayabilirsiniz.

4. Yağmurda Yürüyen İnsanlar


Bazı fotoğrafçılar (mesela ben) insan unsurlarını fotoğraflarına dahil etmeyi severler ve yağmurda yürüyen insanları göstermek güzel sonuçlar elde etmenin en iyi yollarından  biridir.

İnsanlar yağmurda yürüdüklerinde hep garip bir ifade takınırlar ve çekmeye değerdir. Fotoğrafların utanç verici değil, estetik olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Bu, bir binanın iç kısmından veya bir arabanın içinden çekilen fotoğrafların bir araya getirilmesiyle ve aynı zamanda dışarı çıkıp sırılsıklam olurken herkesin fotoğrafını çekerken de gerçekleştirilebilir.

Elbette kameranızı güvenli ve kuru tuttuğunuzdan emin olun.

5. Damlacıklar İle Süslenmiş Bitkiler


Birçok fotoğrafçı botanik ve doğaya bayılır ve bunlar her zaman yeşilliklerin bir cilve ile yakalanması için harika fırsatlar sunar.

Her yağmurdan sonra, bitkiler oldukça ilginç etkiler üretebilen küçük damlacıklarla güzelce kaplanırlar.

Bu küçük su damlacıklarının şaşırtıcı görüntülerini yakalamak için bir makro lens kullanmayı deneyin ve dünyayı yepyeni bir perspektiften görün.

İlham Kaynakları

Birçok fotoğrafçı kendilerini yağmurla sevindirdi ve belki de bakmak için en iyi örnekler Brassaï ve Saul Leiter'dir. Bu ikisi yağmur için vardı ve şehirlere ve yağmura karşı cesur yaklaşımları nedeniyle şehirleri benzersiz perspektiflerle fotoğrafladılar.

Işık, bulutlu ve yağmurlu günlerde oldukça yavaş hareket eder, doğal ışık yumuşak bir görünüm elde eder ve çevreleyen renklerin şehir üzerindeki doğal doygunluğu yansır.

Gün boyunca, yağmurdan sonra, her zaman tutkulu bir fotoğrafçının dikkatini ve keskin gözünü çeken eşsiz bir ışık vardır - o yüzden dışarı çıkın! Yağmur yağarken kameranızı kuru ve güvenli tuttuğunuz sürece pişman olmayacaksınız.

Bu konuda size söz veriyoruz. Lütfen fotoğraflarınızı bizimle paylaşın!

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status