Son Yazılar

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Bokeh Nedir?

Japonca bulanık anlamına gelen Boke kelimesinden (t)üretilmiştir. Önce birkaç örnek verelim sonra da isteyen, bokehli fotoğraflar çekmeyi deneyebilirler... Örneklerde, arka plandaki bulanık ışık parçalarına dikkat etmenizi istiyorum.

deepu28

Şimdi gelelim tekniğine...

1. Öncelikle diyaframı açacağız. Net alan derinliği ne kadar az olursa arka plan o kadar bulanık çıkacaktır. Diyafram öncelikli moda gelerek (Av ya da A) diyaframı en küçük değere kadar çekiyoruz (sayısal olarak sıfıra yaklaşın)



2. Öncelikle makine ile çekilen obje arasındaki mesafeyi, sonra da çektiğimiz obje ile arka plan arasındaki mesafeyi hesaplamamız gerekiyor. Nesnemiz ile arka plan arasındaki mesafe ne kadar fazla ise o kadar bulanık fotoğraflar elde edebileceğiz demektir. Ayrıca biz de çektiğimiz nesneye ne kadar yakınsak arka plan o kadar bulanık olacaktır.

3. Arka planda göze batacak her şeyden kaçınmalıyız. Örneklerde de gördüğünüz gibi sade çekim her zaman daha etkili olacaktır.

Hadi, kolay gelsin... Güzel çekimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!

Yazımızla ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki butonlardan uygun olanı tıklayarak gösterebilirsiniz

1 yorum :

  1. bokehli fotoğraflar çok güzel :)

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Yukarı Çıkın
Copyrıght © 2012 - 2016 Profesyonel Fotoğrafçılık. TASARIM : OddThemes | Paylaşan : Gooyaabi Templates
Tüm Hakları Saklıdır - Kullanım Koşulları
DMCA.com