© pics-about-space.com |
Siz de bu şekilde fotoğrafları çekmek isterseniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Öncelikle, (şart olmasa bile) üç ayağımızın (tripod) yanınızda olması her zaman sizin iyiliğiniz içindir. Yüksek odak uzaklığındaki lensleri kullanmamız gerekeceği için, gerek lens ve makinenin ağırlığından dolayı gerekse vücudumuzun doğal süreçlerinden dolayı titremelere neden olabilir, çekimi zorlaştırabiliriz. En iyisi, makinemizi üç ayağa (tripoda )yerleştirmek ve çekime hazır olmak.
Varsa, bir uzaktan kumanda yardımı ile çekim yapın. Eliniz makineye değmesin; yoksa 10 saniye gecikmeli çekim yapın. 2 saniye çok az.
Her ihtimale karşı, tozlu, aşırı nemli bir havadan kaçınmaya özen gösterelim ki fotoğrafımız daha bir güzel görünsün. Ayın tepemizde olmasını bekleyin ki atmosferin olumsuz etkilerini en aza indirebilesiniz.
Yüksek odak uzaklıklı (300 mm'den başlayabiliriz) bir objektifi makinemize takalım. 200 mm'lik lenslerle de kesme (crop) yapabilirsiniz.
Kesinlikle Manuel Mod'da çekim yapın. Tercihler sizin olmalı. Kapkaranlık bir gökteki bir nesneyi pozlamak, makinemiz için epey zor olacak. Bu yüzden ayarları kendimiz gireceğiz.
Netlemeyi elle yapalım, ki gece çekimlerinde objektifimiz netleyecek bir nesne arayıp durmasın. Objektifimizi elle aya netledikten sonra, diğer ayarlara geçebiliriz.
ISO'yu 100 yapalım. Yüksek ISO detay kayıplarına yol açabilir.
Perde hızı 100 olsun. Uzun pozlama yapmayın. Güzel çıkmayacaktır. (çıkabilir de :) )
Diyaframı 11 - 16 gibi kapalı bir değere çekin.
Denemelerinizi yapın.
Güzel fotoğraflarınız çıkarsa, paylaşın!
Yorum Gönder
Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.