Son Yazılar

18 Haziran 2012 Pazartesi

Gezi Fotoğrafçılığı İçin 8 İpucu


Bazen, bazı kişiler bir yerlere gezmeye gider ve orada fotoğraf çekerler. Bu fotoğraflar o kadar güzeldir ki, bir yerde görmüş olabileceğimiz kartpostallara benzerler. Peki ama bunu nasıl başarabilirler?


Fotoğraf: Valerie Jardin

Son gezinizi düşünün. En çok beğendiğin şey neydi? En çok neyi hatırlıyorsun? Orayı meşhur yapan bir simge? Renkli pazarlar, taze ekmek pişiren fırınlar, insan dolu kafeler, sokak satıcıları, sokak şarkıcıları, bir sabah yağmurunun ardından gelen o nefis koku...

Bir sonraki geziniz için, kartpostallardan farklı düşünün, kendi anılarınızı, kendi ikonik görüntülerinizi, kendi hikayelerini oluşturun. Burada, başlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu.

1.

Fotoğraflarınıza etiketler ekleyin.  Marketteki sebze ve meyvelerin üzerine yerel dilde yazılmış yaratıcı bir şekilde boyanmış; hatta yerel gazeteler, sokak, cadde isimleri, fotoğrafınıza canlı bir duygu verecektir.

Fotoğraf: Valerie Jardin

2.

Karenize insanlar ekleyin. Bir turistten ziyade yerel bir insanmış gibi davranın. Günlük gazetesini alan, marketten çiçek satın alan, bir kafede kahve içen ya da köpeğiyle yürüyüşe çıkmış insanlar. Ve biraz sokak fotoğrafı çekmek için zamanınız varsa, bir nokta seçin ve bekleyin.

Fotoğraf: Valerie Jardin

3.

Birkaç kare ile bir fotoğraf hikayesi oluşturun. Bir antika pazarını geniş bir açı ile çekerek başlayın, daha sonra satılık ögeler için biraz yaklaşın, para değiştiren insanlar, gülen çocuklar, pipo içen bir yaşlı adam. Bunlar, fotoğraf albümünüzü daha hatırda kalıcı ve benzersiz yapacak görüntülerdir. eve döndüğünüzde duvarınıza asmak için hoş olacaktır.




4.

Meşhur yerlerin önünde fotoğraf çektiren sıkıcı gruplardan kaçının. Bunun yerine, Galata Köprüsü'nde balık tutan insanları, Kız Kulesi'nin önünde teknesindeki Balıkçı Amca'yı, Kuştepe'de, Selamsız'da çingeneleri çekin. Onlar, fotoğraf albümünüzü her açışınızda sizi gülümsetecek, seyahat öyküleri ve eğlenceli anıları hatırlatacaktır.

Fotoğraf: Valerie Jardin


5. 

Galata Kulesi gibi ünlü bir yapıyı ziyaret ediyorken, bakış açınızı değiştirin ve farklı perspektifleri deneyin. Taş bloklara yakınlaşın, detayları inceleyin. Fotoğraf, dokuları tekrarlar. Yaratıcı olun ve bir hikaye anlatın.

6.

Bulunduğunuz yerdeki gıda kültürüne dair gıda fotoğrafçılığı üzerine çalışın. Pencere kenarında bir masa alın ve flaşsız birkaç çekim yapın. Yerel mutfağa ait yemekleri sipariş verin. Sonra afiyet olsun!

Fotoğraf: Valerie Jardin


7. 

Her gün bir ya da iki konu seçin. Bu, bir konuya odaklanmanızı sağlayacak, böylece her şeyi bir gün içinde çekmeye çalışmakla kendinizi sıkmayacaksınız. eğer daha ilginç bir şey keşfederseniz, konuyu değiştirebilme  hakkında serbest olduğunuzu bilin. Bu sizin geziniz! Benim genel kanaatim şudur: Yeni bir yer keşfederseniz, burayı bir günde tamamıyla gezip bitiremeyebilirsiniz. Bunun yanında, eğer bitirmeye çalışırsanız, sıkıcı bir sonla karşılaşabilirsiniz.



8.

Mümkünse tek bir kamera ve lens taşıyın. Çünkü bir lensi değiştirene kadar, eşsiz bir anı kaçırabilirsiniz. Dışarıda her lens değiştirdiğinizde sensörünüze toz kaçma ihtimali artar. 18-55 mm lens, uygun bir kittir.

Yeni bir seyahatte gerçek bir mutluluk için, lensini al ve duygularının seni yönlendirmesine izin ver. Mutlu seyahatler...

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status