Son Yazılar

23 Ekim 2012 Salı

5 Adımda Fotoğrafınızı Düzenleyin


Photoshop kullananların hemen hemen birçoğunun kendine özgü bir işlem sırası vardır. Uyguladıkları teknikler, yollar, yöntemler... Ben bu makalede size sadece küçük bir işlem sırası vereceğim. Eğer Photoshop kullanabiliyorsanız, bu makaleden sonra fotoğraflarınızı daha etkili bir hale getireceksiniz.



1. Kırpma ve Döndürme


Bazı sebeplerden dolayı fotoğrafımız istediğimiz görüntüye sahip olamayabiliyor. Belki çekim yapacağımız sırada elimizi dengede tutamamış olabiliriz ve bu nedenle de fotoğrafımız eğik çıkmış olabilir. Bunu Photoshop programımızın Rotate (Döndür - Alt + T)

Crop işlemi ile fotoğrafınızı istediğiniz boyutta kırpabilirsiniz.
Bu işlemi yaptıktan sonra fotoğrafımızda görüntüde kalmasını istediğimiz kısmı seçip Crop (Kırpma) yapmamız gerekecektir. Böylece fotoğrafımız, gözümüzü yoracak bölümlerden arınmış olacaktır. Bu işlemler fotoğraf bilgimizin eksik olduğu anlamına gelmez. Fotoğraf bilgimizi tamamlayıcı niteliktedir.

2. Düzeyleri Ayarlayın


Histogram Nedir? adlı makalemizde, çektiğiniz fotoğrafın pozlamasını nasıl kontrol edebileceğimizden bahsetmiştim.  Ctrl + L kısayolunu tuşlayarak (Image > Adjustements > Levels ) Levels diyalog penceresi açılacaktır. Buradan gerekli dengelemeleri yapmamız gerekecektir.

Levels Penceresi

3. Renkleri Düzenleyin


İlk deneyim için otomatik renk ayarını, otomatik kontrast ayarlarını deneyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki iletişim kutularını kullanmanız gerekmektedir. Kısayolları, Shift + Ctrl + L, Alt + Shift + Ctrl + L, Shift + Ctrl + B.






4. Gereksiz Detayları, Gözü Yoran Nesneleri Kirlilikler Kaldırın


Clone Stamp Tool ile fotoğrafımızda olmaması gereken detayları ortadan kaldırın.


5. Keskinleştirin


Son işlem olarak Filter menüsünden Sharp menüsüne giriş yapıp keskinliği artırıyoruz.

Keskinleştirme

Artık daha güzel bir fotoğrafımız var.

Sonuçlarınızı paylaşabilirsiniz...

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status