Son Yazılar

24 Kasım 2012 Cumartesi

Muhteşem Kış Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları


Harika kış fotoğrafları çekmek istediğiniz zaman aklınızda bulunması gereken birkaç ipucundan bahsedeceğim size.

Sleepless by Solkku

1. PLANLAMA


Çoğu amatör kullanıcı ürpertici bir kış sabahında uyanır ve cesur bir şekilde kış manzara fotoğrafları çekmeye karar verir. İlk hata, sıradan olmaktır.
Frozen Trees by Wide Screen

Hazırlık, iyi bir fotoğraf çekmenin ilk anahtarıdır. Tüm ekipmanlar ve kişisel ihtiyaçlar önceden hazır olmalıdır. Kapıdan çıkmadan önce tüm hazırlıklarınız yapın; kalın giysiler giyin. Hedefinize önceden karar verin. Eğer titremekle ve soğuk hakkında düşünmekle fazla zaman harcarsanız, harika fotoğraflar çekmeniz biraz zor olacak.

Winter Trees by My Userid

2. ZAMANLAMA


Kış fotoğrafları en iyi sabahın erken saatlerinde çekilir. Taze kar rahatsız edici olmayacak ve ışık daha iyi gelecek. Sakin bir ayarlama daha iyi konsantre olmanızı sağlayacak ve kardan battaniye için daha iyi bir fırsatınız olacak. Sabahın erken saatleri yaban hayatı için iyi bir şans olacak. Anahtar, koşuşturma ve rahatsızlığı en aza indirmektir. Aşırı pozlama kış fotoğrafı çekmenin en büyük zorluğudur. Kameranızı diyafram öncelikli moda alın ve çektiğiniz fotoğrafları sürekli kontrol edin. Sbah güneşi sizin için doğrudan bir yük olmayacak.
Cold Sun by Denis-Carl Robidox




3. AYARLAMA


Kış fotoğraflarında genellikle arka planlar çok açıktır. Çekimden önce etrafı iyice inceleyin. Yapraklar enerji hatlarını, binaları ya da kuleleri engellemek için orada değildir. Çoğu kış fotoğrafı sakin bir görünüme sahiptir. Bu şekilde olmasına özen gösterin. Kış fotoğraflarında karşıtlık (kontrast) mükemmel olabilir. Karla kaplı bir tarla, sizin gördüğünüz gibi çıkmayabilir. Fotoğrafı katılaştırmak için yeterince karşıtlık bulmaya çalışın (ağaçlar, nehirler, binalar ya da kayalar gibi).
Glowing Tree by Matt Dijk

4. EKİPMANINIZI KORUYUN


Çoğu kamera her sıcaklıkta çalışabilmek için tasarlanmıştır. Ancak siz yine de kameranıza iyi bakın. Kardan oluşan nem makinenizi berbat edebilir. Kameranızın lensini , bataryasını ya da hafıza kartını değiştirirken ekstra özen gösterin.

Yeterince hazırlık yaparsanız kış manzara fotoğrafları olağanüstü görünebilir. Bir sonraki gezinizde güzel sonuçlar elde edebilmek için bu yönergeleri takip edin.
School's Out For Ever by TheReal7


© Colin McDonald

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status