Son Yazılar

1 Şubat 2013 Cuma

Kış Manzarası Fotoğrafçılığı


Dışarıda olmayı seviyor musun ya da dünyanın beyaz bir harikalar dünyasına dönmesini izlemeyi? İlk kar tanesi yere düştüğünde heyecanlanır mısın? Bunlardan herhangi biri sizin için doğruysa, odak noktası olarak bir kış manzarasını düşünmelisiniz.



Kış Manzarası Fotoğrafçılığı İçin Gerek Duyulan Ekipmanlar Nelerdir?


Öncelikle önemli olan ne giydiğin ve yanında ne taşıyacağındır. Sıcak tutan kıyafetler seçmelisiniz; bir bere, eldivenler, atkı, kaliteli bir kumaştan yapılmış olan kalın bir palto, botlar, içlik ve kadife pantolonlar. Bu kulağa hoş gelmeyebilir ancak kot pantolonlarınızla ve tenis ayakkabılarıyla karlı bir havada dışarıda olmayı istemezsiniz.

hdwpapers.com
Kameranız için de ekstra malzeme taşımanız gerekecek ve bunları koyacağınız büyüklükte bir çantaya ihtiyacınız olacak. Bunu hazırlamanız zor olacak ancak herhangi bir darbeden koruyacaktır. Ekstra batarya ve yedek hafıza kartları bulundurmanız yararlı olacaktır. Soğukta durmak zor olabilir ve bunun kötü bir fikir olduğunu düşündüğünüzde geri dönme imkanınız olmayabilir. Hazırlıklı olun.

Harika Kış Sahnesini Yakalamak


Havanın diğer zamanlarda olduğundan daha temiz ve berrak olduğunu fark edeceksiniz.Ancak, karın ışığı yansıtmasından dolayı bir polarize filtre kullanmanız, aşırı ışığın fotoğrafınızı berbat etmesini engelleyecektir.

email-junk.com
Farklı ışık değişiklikleri her şeyin rengini ve şeklini değiştirecektir. Aynı çekimi parlak gün ışığında ve bulutlu bir havada çekmekle işe başlayabilirsiniz. İkisi arasındaki karşıtlık nefesinizi alacaktır.




Kameranızı Hazırlayın


Üçayağı kurduktan sonra yapmak isteyeceğiniz ilk şey, flaşın kapalı olduğunu kontrol etmek ve 2-3 saniye aralıklarla çekim yapacak şekilde makinenizi ayarlamak. Bu, fotoğrafınızın gerçek dışı ya da sahte olduğunun sanılmasını engelleyecektir.

Pozlamayı ayarlamalısınız ya da lensinizi daha uzun süre açık bırakmalısınız.Kameranızın özelliklerini çekime başlamadan önce bilmeniz gerekir. Bu, kameranızın neyi çekebileceğini ve neyi kaldıramayacağını belirlemenize olanak sağlar.
www.hdwallpapersarena.com 

Dijital bir kameranız varsa ya seçimi makinenize bırakırsınız ya da çekimlerinizi teker teker gözden geçirerek kendiniz pozlamayı yapabilirsiniz. Kameralarınızın üzerindeki LCD ekran bu iş için oldukça iyi bir araçtır.

Işığı Doğru Yakalamak


Kar beyaz görünüyor olsa da unutmayın, çevresindeki görüntülerin renklerini alır. Gökyüzü gri ise renkli bir filtre kullanmayı deneyin ve mavi bir gökyüzü için bir düzeltme filtresi kullanın. Ne tür bir filtre kullandığınız fark etmez, en iyisi aynı çekim ayarlarında lensleri ve pozlama ayarlarını değiştirerek birçok görüntü çekmektir. Buna bracketing denir ve harika çekim yapabilme ihtimalinizi artıracaktır.

2012.pivotcon.com
Kış manzarası fotoğrafçılığı ilham verici ve etkileyici olabilir fakat zaman alır ve doğru fotoğrafı çekebilmek için pratik yapmayı gerektirir. Hatta imkanınız varsa yanınızda bir dizüstü bilgisayar taşıyabilir, çektiğiniz ayarları gözden geçirebilirsiniz. Daha sonra yaptığınız hataları düzeltebilir, çekiminizi geliştirebilirsiniz.


©  Gary Machado

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status