Son Yazılar

9 Şubat 2014 Pazar

Fotoğraf Çekmek İçin Yeni Yerler Bulmanın 5 Yaratıcı Yolu


Bir yeri ilk defa ziyaret etmek gibi hoş pek az şey vardır ve ben bunu gerçekten seviyor, her ay fotoğrafını çekebilmek için en az bir yeni yere gidiyorum.



Fotoğrafçılığa ilk başladığımda bu bana pek zor bir işmiş gibi gelmedi çünkü evimin bir arka bahçesi vardı ve bu bana ve kameram için yeterliydi fakat bu zamanlar geçmişte kaldı ve işler biraz daha zorlaştı. Yeni yerler gidilmesi gereken yerler halini aldı ve gittiğim yerler de daha önce ziyaret ettiğim yerler haline döndü.

Bir dünya seyahati en çok istediğim şeylerden birisiydi fakat bunu yapabilmek için aracım ve vaktim de yoktu, bu nedenle gidebileceğim yeni yerlerevime belli bir sürüş mesafesindeki yerler olarak kaldı. Sonuç olarak yerel çevrenizdeki gidebileceğiniz yerleri keşfedebilmeniz için kullanışlı teknikleri derledim ve umarım bu sizin de aynı şekilde yeni yerler keşfedebilmenize yardımcı olacak.

Fotoğraf Çekebileceğiniz Yeni Yerler Bulmanın Yaratıcı Yolları






1. Stuck on Earth



Google Maps, Google Earth ve Google'ın Street View gibi yer bulma konusunda harika yazılımların yanı sıra benim kullandığım en iyi araçlardan birisi de Stuck on Earth.

Flickr'a yüklenmiş olan fotoğrafların konumlarını alarak çalışır ve size sadece fotoğraf konumlarını değil aynı zamanda bu konumlarda çekilmiş harika fotoğrafları da gösterir.

Fotoğrafları aradığınızda bütün dünya genelinde çekilmiş fotoğrafları en iyilerini belirli bir sistem dahilinde listeler. Programda bir sürü özellik var ve bu programı bir kaynak olarak tavsiye ediyorum (ve aynı zamanda ücretsiz). (Ipad - Iphone ve Android sistemleri için)

Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

2. Bir Fotoğraf Kulübüne Katılın


Dışarı çıktığınızda ve fotoğraf çekmek istediğinizde, yeni yerler bulabilmeniz için en iyi yollardan birisinin bir kulübe katılmak olduğunu söylemem gerekir. Eğer siz orada uzun yıllardır yaşıyor olsanız bile, bir başkası orada sizin daha önce hiç görmediğiniz ya da daha iyi bir şekilde göremediğiniz yerleri bulmuş olabilir ve size daha iyi bir bakış açısı sunabilir.

Fotoğraf kulüpleri sık sık fotoğraf yürüyüşleri düzenler ve bunların çoğu sizin için yeni gidilecek yerler olabilir ve bu sayede gün batımında orada olabilirsiniz. Bu büyük bir deneyimdir ve henüz denemediyseniz, bunu denemenizi tavsiye ederim.

Daha önce hiç bir fotoğraf yürüyüşüne katıldınız mı? Deneyimlerinizi bizimle paylaşın.

3. Bir Yere Gece Giderek O Yeri Yeni Yapın


Yeni bir yer bulmak için kullandığım hilelerden birisi de yeni bir yere gitmek değil, aynı yere gece yarısında gitmektir.

Fotoğraf: John Davenport

Gece bizim dünyayı algıladığımız biçimi değiştirir ve aynı yeri farklı bir gözle görmenizi sağlar. Bu, kameranızın  düşük ışıkla bir imtihanıdır fakat bana göre fotoğrafçılığın en eğlenceli türlerinden birisidir.





4. Yerel Çevrenizi Tanıtan Bir Rehber Kitap Alın


Rehber kitaplar harika araçlarla belirli bir zamana göre ayarlanmış gibi gözükebilir fakat bu rehber kitaplar size harika noktaları gösteren iyi bir arkadaş olabilir; ne bekleyeceğinizi, nereye park edeceğinizi ve nereyi ziyaret edeceğinizi söyleyebilirler. New England'daki yüzlerce şelaleyi anlatan bir rehber kitabı satın almış olmasaydım Trap Şelalelerini asla bulamazdım. Bu kitapta sadece şelalelerin nerede olduğu değil ulaşımın nasıl olduğu ve düşüşlerin ne kadar yüksek olduğu da yazıyordu.

Fotoğraf: John Davenport

Amazon adlı sitede ve diğer kitapçılarda telefonunuzla ya da eReader'inizle okuyabileceğiniz yüzlerce e-kitap bulabilirsiniz.

5. Deponuzu Doldurun ve Sadece Sürün


Son olarak, eğer her şey başarısız olursa, sadece deponuzu doldurun ve sürün. Yapmayı en çok sevdiğim şeylerden birisi de bir otoyola çıkmak ve "Şimdi 75 kilometre gideceğim ve ilk çıkıştan çıkacağım." demektir. Bunun sonucunda, hiç bilmediğim bir şehirde buluyorum kendimi ve yeni şeylerle karşılaşıyorum. Hiçbir şeyi kaçırmak istemediğim için yanımda bir arkadaş götürmeyi de seviyorum.

Fotoğraf: John Davenport

Elbette amacınız olmadan yola çıkmanız pek akıllıca bir fikir gibi görünmeyebilir ve biraz zorlanabilirsiniz. Bu her ne kadar yeni bir yer bulmanız mümkün demek olsa da bir ihtimal de yeni bir yeri gözden kaçıracaksınız - bütün gününüzü sürüş yapmış ve bir depo benzin harcamış olabilirsiniz.

Siz Yeni Fotoğraflar Çekmek İçin Yeni Bir Yeri Nasıl Buluyorsunuz?


Tamam. Bu listeye göre işleri yürütebilmek için sizin sıranız - yeni yerleri çekmek için nasıl bir teknik uyguladığınızı duymak hoşuma giderdi elbette -. Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapın ve bilmemizi sağlayın.

© John Davenport

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status