Son Yazılar

26 Mart 2014 Çarşamba

İnsan Fotoğrafı Çekmenin İpuçları


Cansız nesnelerin fotoğrafını çekmenin aksine, insan fotoğrafı çekmek, hareketli oldukları içim, oldukça zor olabilir. İnsanlar hareket ederler. İnsanlar, kendilerini düşünürler. Bu, onların beklentilerini ve ifadelerini tahmin etmenin zor olmasının nedenidir. Harika insan fotoğrafları çekmek için büyük bir deneyime sahip olmak gerekmektedir.



Fotoğraf: David Alan Harvey


EKİPMANINIZI TANIYIN


Bu, insanların fotoğrafını çekmek istediğinizde hafife almamanız gereken önemli bir ipucudur. İnsanlarla ilgili olarak sürekli aklınızda bulundurmanız gerekir ki, ekipmanınızın her bir parçasını ve her bir davranış şeklini bilmeniz, gündelik yaşamdaki hareketleri yakalamanız için gereklidir.

İnsanlarla çalışırken tokaları ya da düğmeleri aramak için zamanınız yoktur. Her şey içgüdüsel ve bir mermi hızında olmalıdır. Aslında, ünlü bir fotoğrafçı amatör fotoğrafçılara kameralarını iyi tanımalarını ve bu sayede gözleri kapalı olsa bile hangi parçanın nerede olacağını bilebileceklerini tavsiye etmişti.

Bu, sürekli uygulama ile elde edilir. Buna ailenizle başlayabilirsiniz. İnsan fotoğrafları çekerken önemli bir çalışma alanı ise insanların sıradan işleri ile meşgul olduğu anlarda çekim yapmaktır. İnsanların çeşitli hareketlerini ve eylemlerini yakalamaya çalışın.

ODAK UZAKLIKLARI


Çekeceğiniz fotoğrafın konusuna bağlı olarak, 28-105 mm lens kullanmanız en iyi sonuçları almanızı sağlayacaktır. Yakın çekim fotoğraflar çekmeniz insanların yüzlerindeki ve gözlerindeki beklentileri ve ifadeleri yakalamanıza imkan tanıyacağından daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.




HAREKETİ YAKALAMAK


Fotoğrafçılıktaki en ilginç konulardan birisi de insan vücudunun hareketleridir. İyi bir göz ve içgüdü ile birlikte, bir hareketi yakalamanız mümkün olacaktır, aksi takdirde, zaman içinde kaybolacaksınız demektir. Hareketleri yakalama konusunda bir sorun ise, hareketi yakalama yeteneği olmayan kameraların kullanılmasıdır.

Çok fazla hareket fotoğrafın bulanık çıkmasına sebep olur. Bu titremeleri en aza indirmek için perde hızını ayarlayabilir ya da bir üçayak kullanabilirsiniz.

NETLEME


Odaklamada, insanların gözlerine netleme yapmak en iyisidir. Bu, gözlerdeki beklentiyi yakalamanızı sağlayacak ve gözlere bir ışıltı ekleyecektir. Bu ifadeler bir hikayenin anlatılması gibi, fotoğrafçılığın en önemli parçalarından birisidir.

© Low Jeremey

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status