Son Yazılar

30 Nisan 2014 Çarşamba

Daha İyi Bir Fotoğrafçı Olmanın 7 Yolu


Sadece iyi bir kameraya sahip olmak sizi iyi bir fotoğrafçı yapmaz. Basitçe söyleyebilirim ki kamera değil, kamerayı tutan el fotoğrafı iyi bir hale getirebilir. Öyleyse, amacınız iyi bir fotoğrafçı olmaksa, bu yazıda sizi amacınıza ulaştırabilecek birkaç basit yol bulunmaktadır. Öncelikle, fotoğraf çekmenin temellerini öğrenmeli, sonra fotoğrafçılık sanatını öğrenmelisiniz. Bu makale, iyi bir fotoğrafçı olma yolunun bitiş noktasına ulaşan yollar hakkındadır.



1. İyi bir fotoğraf makinesi alın. Evet, bir sanatçı küçük bir kamera ya da cep telefonu ile de iyi bir fotoğraf çekebilir fakat siz, kendinizi bu sanatta geliştirecek bir şekilde en iyi fotoğrafları çekmek isteyeceksiniz. Birçok eğitmen Canon'un orta-düzey DSLR kameralarını tavsiye etmektedirler. Bu tür bir kamera ile nihai hedefinize ulaşabileceğiniz bütün profesyonel teknikleri öğrenebilirsiniz. Yine de, sadece iyi fotoğraflar çekmek istiyorsanız bile, bu tür bir kamera size yardımcı olacaktır.

Fotoğraf: Vikki Barnes


2. Size benzeyen fotoğrafçılar bulun. Sizinle aynı konulara ilgi duyan insanlar bulun. İnternetteki siteleri ve galeri takip edebilirsiniz. Ancak, sadece bakmayın, onlarla birlikte çalışın da. Kompozisyon ve ışık hakkında konulara bakın, bir fotoğrafı sizin için özel kılanın ne olduğunu anlamaya çalışın. Daha sonra fotoğrafçılığı size göre özel kılan nitelikleri taklit etmeyi deneyin. Ancak sabırlı olun, bu hemen gerçekleşmez. Sabırlı olur ve bol bol uygulama yaparsanız, başarabilirsiniz.

3. Fotoğrafçılık sitelerine katılın. Üyelik sistemine sahip birçok websitesi bulunmaktadır. Bu tür sitelere katılarak bir topluluğun bir parçası olabilir, birbirinizin fotoğraflarına yorum yapabilir ve eleştirilerde bulunabilirsiniz. Birçok değerli geribildirim alırsınız. Aynı zamanda kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak birçok değerli dostluklar edinebilirsiniz.

4. Fotoğrafçılık kulüplerine ya da topluluklarına katılın. Bu da yukarıda açıklanmış başlıkla benzerlik göstermekte ancak bu sefer fiziksel iletişim kurmanız beklenmektedir. Bu konuda yardım isteme konusunda çekingen olmayın. Bir fotoğrafçıyı, çektiği bir fotoğrafı nasıl çektiğini açıklamaktan daha çok hoşnut eden bir şey yoktur. Aylık toplantılar ve kulübünüzle birlikte gezi yapma imkanlarınız olacaktır. Yeniden söylemek gerekirse, bu deneyimler yaşıtlarınızla birlikte çalışma ve fotoğraflarınızı karşılaştırma fırsatı sunacak ve en hızlı bir şekilde öğrenmenize yardımcı olacaktır.






5. Gezilerde/Atölyelerde fotoğrafçılık gezilerine katılın. Bir fotoğraf dergisine abone olursanız, fotoğrafçılığı öğreten birçok geziye veya atölyeye katılma imkanı bulabilirsiniz. Bu geziler bir günden birçok güne kadar olabilir ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşebilmekte ve bu sayede de profesyonel etkileşim olabilmektedir. Bu mevcut becerilerini geliştirmeniz ve yeni beceriler kazanmanız için harika bir fırsattır..

6. Ders alın. Bir ders almanın farklı seçenekleri vardır. Birincisi, kameranızı aldığınız yerde ders almaktır. Bazı kaliteli dükkanlar, kameraları almanızın bir parçası olarak bu dersleri sunmaktadırlar. Bir diğer seçenek de yerel bir eğitim kursu bulmaktır. Çevrenizde doğru bir kurs olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu tür kurslar başlangıç fotoğrafçıları veya orta düzey fotoğrafçılar için uygun olabilir ancak en iyi yönü, oldukça ucuz olmasıdır.

7. Fotoğrafçılık okuluna gidin. Eğer ciddi anlamda profesyonel bir fotoğrafçı olmak niyetinde iseniz, yapabileceğiniz en iyi şey, bir fotoğrafçılık okuluna gitmektir. Bu sanatın bütün yönlerini öğrenebilecek ve mezun olduğunuzda, zaten başarılı bir uzman olacaksınız. Bu, hedefe ulaşmanızın en iyi yoludur.

Fotoğrafçılığınızı geliştirmeniz birçok farklı 'renkte' olabilir. İlk adımınız, amacınızın ne olduğunu belirlemek olmalıdır. Eğer sadece, bir hobi olarak, daha iyi fotoğraflar çekmek istiyorsanız, çevrenizde gezebilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Diğer yandan, amacınız profesyonel bir fotoğrafçı olmak ise, bir sanat okuluna gitmek sizie diğer seçeneklerden daha hızlı bir şekilde amacınıza ulaştıracaktır. Çoğu kişi bu iki seçenek arasında bulur kendisini.

© Wayne Rasku

2 yorum :

  1. Makalelerinizi zevkle okuyorum. Tebrik ederim sizi.

    YanıtlaSil
  2. wikioyun,

    Ziyaretiniz için biz size teşekkür ederiz.

    Yine bekleriz.

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status