Son Yazılar

2 Haziran 2014 Pazartesi

Yakın Çekimler İçin 3 Pratik İpucu


Kuzey Yarımküre için bahar başladı ve doğadaki yabani çiçekleri ve böcekleri fotoğraflamak için düşünme zamanı geldi. Bu zamanlar, yakın çekim fotoğrafları çekmeniz için harika zamanlardır..



İşte, başlamanız için üç pratik ipucu:

Fotoğraf: Dustin Olsen

1. Eğilin ve öznenizin seviyesine inin


İlkbaharda ortaya çıkan birçok çiçek ve böcek yere çok yakın yaşamaktadır, bu nedele, onları ilk fark ettiğinizde vereceğiniz ilk tepki de, bulunduğunuz konumdan onları çekmek olacaktır.  Bu şekilde iken, ayaktasınızdır ve onlara bakıyorsunuzdur. Fakat, çoğu zaman eğilmek ve öznenizin seviyesine inmeniz ve bu şekilde onların fotoğrafını çekmeniz daha iyi olacaktır çünkü bu şekilde daha arkadaş canlısı bir izlenim oluşturabilirsiniz (mümkünse, özneniz ile göz göze gelmeye çalışın).






2. İyi bir arka plan seçin


İyi bir çiçek ya da kelebeğe odaklandığınız zaman, bazen öznenize aşırı odaklanmanız ve arka planı unutmanız çok kolay olacaktır. Fakat, iyi bir arka plan bir yakın çekim için esastır çünkü bu şekilde izleyicilerin dikkatini öznenize çekebilir ve öznenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

İyi bir arka plan nasıl elde edilir? Yakın çekim için, iki şeye dikkat etmelisiniz:  öznenizle kontrast oluşturan ve uzaktaki bir arka plan. Uzaklık arka planın odak dışında kalmasına yardımcı olur ve kontrast öznenizin daha net görünmesini sağlar.

© improvephotography.com

3. Sabırlı olun!


Unutmayın, iyi doğa fotoğrafları zaman alır. Bazen nadir görünen bir yusufçuk ile karşılaşırsınız fakat en kötü arka planla karşılaşmışsınızdır. Umudunuzu kırmayın. Aramaya devam edin. Muhteşem bir arka plan önünde muhteşem bir özneyi  (ve uygun ışık ve rüzgar koşullarında) bulmak zaman alabilir, fakat sabrınızın karşılığını elde edeceksiniz.

© Steve Berardi

1 yorum :

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status