Son Yazılar

25 Temmuz 2014 Cuma

Yıldız Fotoğrafları Nasıl Çekilir


Yıldız ve galaksi fotoğrafları çekmek zor ve pahalı gibi görünebilir fakat bu video size ucuz ekipmanları kullanarak nasıl bu fotoğrafları çekebileceğiniz hakkında bazı yararlı ipuçları verecektir.





Videonun ilk bölümü yıldızların ve takımyıldızların fotoğrafının nasıl çekilebileceğini basit bir şekilde açıklamaktadır. Basitçe, bir üçayak ve DSLR gerekmektedir. Manuel modu seçin ve basitçe aşağıdaki ayarları kullanın (ışık koşullarına bağlı olmak şartıyla bu ayarları değiştirebilirsiniz):

*Diyafram: f/5.6 gibi bir değer
* Perde Hızı: 30" gibi uzun bir perde hızı
* ISO: 800 gibi bir değer




Videoda, deklanşöre bastığınızda meydana gelebilecek titreşimleri engellemek için de küçük bir not kartı kullanmanız için bir fikir sunuyor. Fakat, kameranızda -varsa- zamanlayıcı özelliğini ya da uzaktan kumanda kullanmanızı tavsiye ederim.

Ancak, videonun ikinci bölümü teleskopla ilgili bilgiler içermekte olduğundan dolayı, bir teleskopunuz yoksa bu videodaki sonuçlara ulaşamayabilirsiniz. Eğer bir teleskopunuz varsa, aşağıdaki fikirleri deneyebilirsiniz:

* Teleskopa bir kompakt kamera yerleştirin ve çekin.
* DSLR'nizi teleskopa monte etmek için bir adaptör satın alın ve teleskopa takın.
* Değiştirilebilir bir lensli bir webcam satın alın ve 2. maddedeki gibi bir adaptör ile teleskopa monte edin.

© Victoria G

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status