Son Yazılar

13 Eylül 2014 Cumartesi

Çocuklarınızı Fotoğraf Çekmeye Teşvik İçin 10 İpucu


Fotoğraf çekmek çok güzel, ve çocuklar kameralarla oynamayı seviyorlar. Bu isteklerini on yıllarca sürebilecek bir hobi haline getirmek ise bizim elimizde. Burada, çocuklarınızın fotoğraf çekme isteklerini teşvik edebilmeniz ve onların fotoğraf çekim tekniklerini geliştirebilmeniz için 10 ipucu bulunmaktadır.



Fotoğraf: Georgette Alegria (:


1. Onlara bir kamera satın alın


Biraz garip ve belki de gereksiz gibi gelebilir fakat, bu gerçekten ilk adımdır. Çocuklar kendilerine ait bir kameralarının olmasını isterler; böylelikle kameralarını yanlarında taşıyabilirler, düşürebilirler, kullanabilirler, unutabilirler... Eğer kamera onlara aitse, sonuçlarına katlanabilecekleri her şeyi yapabileceklerini hissederler. Ve günümüzde, 3 ya da 5 megapiksellik bir kamera çok pahalı değil.

2. Fotoğraflarını takdir edin


Bu oldukça açık, fakat aynı zamanda önemli çünkü çoğunlukla çocuklarımızla paylaşabilecek zamanımız olmayabiliyor. Çocuklar, yaptıkları işlerin faydalı olduğunu hissetmek isterler, bu nedenle bunu görmeleri ve bunu paylaşmaları gerekir. Bir flickr ya da picturesocial üyelikleri yoksa, geri bildirim alabilecekleri tek yer sizsiniz demektir, bu nedenle onlara geri bildirim veriniz.

3. Onları kameralarını taşıma ve kullanma konusunda cesaretlendirin


Tamam, onların bir kamerası var;fakat bunu kullanmaları iyi olmaz mıydı? Çocuklarınızla beraber dışarı giderken kameralarını da yanlarında taşımaları ve kullanmaları konusunda teşvik ediniz.

4. Onlarla bakış açılarınızı paylaşın


Çocukların doğuştan gelen yetenekleri pek azdır; bu nedenle kompozisyon ve çerçeveleme hakkında bazı bilgileri öğrenmesi gereklidir. Bu nedenle onlara bir fotoğrafçının nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu gösterebilmeniz için onlarla aynı bakış açısında olmanız gerekir; bu yüzden diz çökün ve onların bakış açısıyla dünyayı izleyin. Bu açıdan bakınca, onlarla birlikte çok daha anlamlı kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.

5. Hareketsiz nesnelerle çalışın


Hareketleri yakalamak zordur, özellikle de anlamlı bir kompozisyon oluşturmak isteniliyorsa. Benim önerim, öncelikle hareketsiz nesne ya da yerler ile çekime başlayın; bunlar hareket edemeyeceği için bu nesnelerin fotoğraflarını çekmek daha kolay olacaktır.

6. Renklerle oynayın


Çocuklar renkleri çok severler, öyleyse çocuklarınıza pozlamayı öğretmek için renkleri kullanın. Kontrast ve aydınlatmayı öğrenmelerini kolaylaştırmak için renkli şeylerin fotoğraflarını çektirmeye çalışın. Renkli bir fotoğrafta farklılıklar bulmak, siyah beyaz bir fotoğrafta farklılıklar bulmaktan daha kolaydır.




7. Çizgilerle oynayın


Çocuklar çizimleri ve çizgileri severler, öyleyse kompozisyonu öğrenmeleri için doğal hatları kullanın. İçinde çizgiler olan nesneler ya da yerler ile ilgili fotoğraflar çekmelerini önerin, böylelikle kompozisyonu görselleştirmeleri kolaylaşacaktır.

8. Şehir merkezlerine gidin


Şehirler bir sürü renk ve ışıkla doludur ve sıradan yürüyüşlerin dışında farklı bir mekanda yürümek ve fotoğraflar çekmek fotoğrafik gözün geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

9. En iyi fotoğrafların baskısını alın


Fotoğrafçılar, en iyi işlerinin ortaya çıkmalarını severler. Çocuklar da aynısını isterler. Yani, çocuğunuzun çektiği en iyi fotoğrafların baskılarını alın ve evinizde görülebilen bir yere çerçeveleterek asın.

10. Çalışmaya devam etmeleri için onları cesaretlendirin


Başarmanın en iyi yolu, çalışmaktır; b nedenle çocuklarınızın fotoğrafçılığı bir alışkanlık haline getirmelerine yardımcı olun. Eğer çocuklarınız düzenli olarak fotoğraf çekmeye devam ederlerse, kendilerini geliştirmeleri kesindir.

Son olarak; ve gerçekten önemli bir madde:

Kamera kullanmlarına izin verin


Zaman zaman, onlara büyük ve önemli olduklarını hissettirin. Kamera ile oynamalarına ve bazı kontrolleri öğrenmelerine izin verin, böylelikle ışığı ve pozlamayı kontrol etmeyi öğrenebilirler.

Bu liste ile çocuklarınız fotoğraf çekmekten zevk alabilmesine yardımcı olmayı ümit ettim. Okuduğunuz için teşekkürler.

© John Adams

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status