Son Yazılar

25 Kasım 2014 Salı

Bebek Fotoğrafçılığı İpuçları


Her ailenin, ilk çocuklarına sahip olduğu zaman duyduğu heyecan, anne ve babaların ya da büyükanne ve büyükbabaların çektiği fotoğraflara yansımaktadır. Dijital fotoğrafçılığın gelişmesi ile birlikte bu oran büyük ölçüde artmıştır. İşte, bu yazımızda, bebek fotoğraflarının nasıl çekileceğinden bahsedeceğiz.



Fotoğraf: Trisha


1. BEBEK DOĞMADAN ÖNCE KAMERAYI KULLANMAYI ÖĞRENİN


Bu konu, bebek fotoğrafçılığınızdaki en temel parça olmalı. Kameranızın kullanım kılavuzunu okumak için annenin doğumhaneye gitmesini beklemeyin. İş bu raddeye geldiğinde, kamerayı kullanmayı öğrenmiş olmalısınız. Bebeğin doğumunu, ilk süt emişini ya da annesi tarafından ilk kez kucaklanışının fotoğrafını çekebilmek için tek bir şansınız vardır. Bu anılar, fotoğrafçılığın en temel dinamiklerini öğrenemediğiniz için kaçırabileceğiniz anılardan değildir.

2. BEBEĞE ODAKLANIN


Özellikle annesi ile ya da büyük annesi ya da büyük babası ile fotoğrafını çekmek istemedikçe, sadece bebeğe odaklanın ve kendinizi çevrenizdeki karmaşadan soyutlayın. Bebek, ilgi merkezinde olmalı ve kolayca tanımlanabilmeli. Kalabalık bir toplumdaki bebek kolaylıkla hafızada kalmaz.

Fotoğraf: dan2452



3. YAKLAŞIN


İkinci maddede dediğim gibi odaklanmanın yanı sıra bebeğe yakınlaşın. Çerçeveyi sadece bebekle ya da bebek eşyalarıyla doldurun. Daha önce de dediğim gibi, sadece bebeği görmek istersiniz, başka bir şey değil. Yıllar geçtikçe, bebeğinizi en net şekilde gösteren fotoğraflara sahip olmak istersiniz.

Özellikle bir beşik, bebek bezi ya da bebek kremleri görmek istemiyorsanız, bunları fotoğrafınızdan çıkarın. Ayrıca fotoğraflarda ebeveynlerden daha çok oranda bebeğe yer verin.

4. DAHA DA YAKINLAŞIN


Ne kadar yakınlaşabilirsiniz? Çok yakın. Neden? Bebeğinizin küçücük ayaklarını, ellerini ya da gözlerini çekmek isteyeceksiniz. Bir bebeği neler sevimli kılar? Bebeğinizin küçük özellikleri bebeği sevimli kılacaktır. Büyük elinizin içinde küçük bir el ya da ayağınızın yanındaki küçük ayaklar... Büyük avucunuzun içinde küçücük bir yüz, nefis..Denemeye hazır olun. Kameranızın ya da lensinizin makro özelliği varsa, kullanın. Bebeğiniz gözlerine odaklanın ve daha da eğlenceli sonuçlar için siyah-beyaz ya da sepya modda çekimler yapmayı deneyin.

Fotoğraf: Alfoto

5. HER GÜN BİR FOTOĞRAF ÇEKİN


Bebeğinizin 365 gününün her birinde bebeğinizin bir fotoğrafını çekmeyi düşündünüz mü? Küçük bir insanın detaylı bir belgeseli olarak düşünün. Fakat, fotoğraflarınızı çeşitlendirin. Günün farklı zamanlarında banyo, şekerleme ya da beslenme zamanları gibi farklı etkinlikler peşinde ve farklı beklentiler peşinde iken fotoğraflar çekin. Yakınlaşın, uzaklaşın, yukarıdan ya da aşağıdan çekerek farklı açılar deneyin. Çekirdek ailenizle ve geniş ailenizle fotoğraflar çekin. Yine de bebeğinizi fotoğrafınızın odak noktasına koymayı unutmayın. Bu, size bebeğinizin fotoğrafını çekmenizin yanı sıra dijital fotoğrafçılığı öğrenme avantajı da sağlayacaktır.

Bir çocuğun ilk yılları oldukça heyecan vericidir ve bu anları mümkün olduğu kadar belgelemek gerekir. Çok fazla fotoğraf çok az fotoğraftan iyidir. Kaç kez geri dönüp eski fotoğraflarınıza baktığınızı ve keşke daha fazla fotoğrafım olsaydı dediğinizi hatırlayın. Çekimlerinizi yaparken hem eğleneceksiniz hem de kazan/kazan durumu meydana gelecek. Dijital fotoğrafçılığı öğrenme yolunda mutlu çekimler.

3 yorum :

  1. Çok güzel bir yazı tebrikler...
    Luvi Sanat

    YanıtlaSil
  2. Birçok ebeveyn bebekleri ile ilk aylarından itibaren fotoğraf çekilmeye başlar ve bu fotoğrafların konsept fotoğraflar olmasını ister. Bebeklerin ve ebeveynlerinin fotoğrafının çekilmesi için ise bebek stüdyosu kullanılmaktadır. Fakat kullanılan bu bebek stüdyoları bebeklerin rahatlığına uygun ve ebeveynlerin bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanması gerekmektedir.

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status