Son Yazılar

6 Ocak 2015 Salı

Su Damlacığı Fotoğrafı Nasıl Çekilir


Fotoğraf çekmeyi sever misiniz? Eğer cevabınız evetse, bu yazımızda, ailenizdekilerin ve arkadaşlarınızın sizden bol bol bahsetmesini sağlayacak yeni ve eğlenceli bir teknikten bahsedeceğiz. Bu fotoğraf çekim tekniğinin en iyi yanı da, evinizden ayrılmanıza gerek kalmadan yılın herhangi bir gününde bu fotoğrafları çekebilme imkanınızın olması. Bu yazımızı okuduktan sonra, şaşırtıcı sonuçlar elde edebileceğini su damlacıklarının fotoğraflarını nasıl çekebileceğinizi öğreneceksiniz.



© http://www.liquidsculpture.com/
İlk olarak, çekim için hazırlayacağınız üçayağı kurmakla başlıyoruz.

Vizörü kullanarak, arka plandaki rengin suda kuvvetli bir şekilde yansıdığından emin olmalıyız. Odaklama için suyun üzerine koyabileceğiniz bir kağıt parçasını kullanabilirsiniz. Arka planı yeterince bulanıklaştırmak ve odaktaki su damlacığının yine de keskin bir görüntü elde etmesini istediğim için f/4 gibi bir diyafram değeri seçiyorum.

Kurduğunuz sistemin flaşla iyi aydınlatılabileceğinden emin olun ve odanın ışıklarını karartın (ya da tamamen kapatın).


Hızlı bir perde hızı seçin.
Bu tür çekimler için göz damlacıkları size yardımcı olacaktır. Bir damla sıkın ve manuel modda çekimleri deneyin. İstediğiniz sonucu alana kadar çekmeye devam edin. Bu konuda sizi en çok zorlayacak olan, zamanlamadır.
Bu konuda size en çok yardımcı olacak olan yöntem, deneme - yanılma yöntemidir. Biraz uygulama yapmanızı gerektirir. Belki bir düzine çekim yaptıktan sonra kameranızla senkronize bir şekilde çalışmaya başlayacaksınız ve inanılmaz görüntüler elde etmeye başlayacaksınız.
Bir diğer yöntem ise, sesle çalışan hareket algılama cihazları kullanmaktır, ki bu tür bir araç kullandığınızda su damlacığınız düşer düşmez kameranız otomatik bir çekim yapacaktır.




ŞEKİL VERME


  1. Taç Şekiller: Tepsi (ya da bu amaçla kullanacağınız herhangi bir eşya) 1 santimetre ya da daha az yükseklikte sıvı ile doldurulmalıdır.
  2. Sütun şekiller: Bunun için tepsinize daha fazla sıvı eklemeniz gerekecektir. Saf su (musluk suyu) işinizi görecektir, bu nedenle başka karışımlar elde etmek için zamanınızı harcamanıza gerek yoktur.

ARKA PLANLAR


Bu konuda yaratıcılığınız kullanabilirsiniz. Zevkinize bağlı olarak birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz.
  1. Kabınızı siyah bir cam olarak seçip tüm arka planı siyah bir renkte seçebilirsiniz.
  2. Kabınızın altına renkli bir fon kağıdı koyabilirsiniz, bu eğlenceli ve iyimser bir etki oluşturacaktır.
  3. Kabınızın içine bazı renkli taşlar koyabilirsiniz.
  4. Farklı ambalaj kağıtları kullanabilirsiniz. Bunları kabınızla zıt renkte kullanarak fotoğrafınıza kontrast ekleyebilirsiniz.
120 derecelik bir açı ile, su damlacıkları belirli bir alanda yansıyacaktır. Arka plana koyacağınız nesnelerin büyük olması bu açıdan bakılınca önemli değildir çünkü kabınıza sadece 10 santimetre uzakta olacaksınız.
Umarım su damlacıkları fotoğraflarının nasıl çekileceğini öğrenmişsinizdir ve artk yeteneklerinizi ailenize ve arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz.
© Brooks Carver

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status