Son Yazılar

2 Şubat 2015 Pazartesi

Fotoğrafçılıkta Başarının Sırrı: Erken Kalkmak


Manzara çekimleriniz için bir ilham mı arıyorsunuz? Tamam, eğer Janez Tolar'ın size sunduğu tavsiyelere uyarsanız siz de harika fotoğraflar çekebileceksiniz.





Tolar, diğer insanlar hala uyurken ve rüya görmekle meşgul iken fotoğraf çekmeye çıktığını söylemektedir. Günün en erken saatleri bile olsa, Tolar fotoğraf çekmek için orada olduğunu söylemektedir. Tolar, sizin de bu şekilde yapmanız gerektiğini söylüyor. Manzara fotoğrafçılığında en iyi çekimler gün doğumu ve gün batımı sırasında elde edilebilmektedir.

Fotoğraf: Dzovonko Petroski





Gün doğumu sırasında ışık oldukça hoş bir şekilde yayılmaktadır ve gökyüzünde eşsiz bir renk geçişi sunmaktadır. Gün doğumu sırasında ve gün doğumunun hemen sonrasında izleyicilerin dikkatini oldukça etkili bir şekilde fotoğrafların üzerine çekebilecek etkili karşıtlıklar meydana gelebilmektedir.

Gün doğumu fotoğraflarını çekmek için seyahatinize başlamadan önce, bir dereceli yoğunluk filtresi taşımanızda fayda vardır, bu filtreyi kullanarak fotoğraflarınızdaki gölgeler ve gökyüzünün parlaklığı arasındaki farkları en aza indirebileceksiniz ve daha dengeli pozlanmış bir fotoğraf elde edebileceksiniz. Eğer su yakınlarında bir çekim yapacaksanız, dairesel bir polarize filtre işinize yarayacaktır; bu filtre ile birlikte gün doğumu ve bunun sudaki yansımasını en yüksek derece ile kontrol edebileceksiniz.

Fotoğraf: Dzovonko Petroski

Fotoğrafçılık bir kenara, herkesin uykuda olduğu sesiz ve barış dolu bir gün doğumunu uyanık bir şekilde geçirmeniz zihninizi temizleyecek ve verimliliğinizi artıracaktır.

Tolar'ın Before You Wake Up (Uyanmadan Önce) adlı videosunu izledikten sonra, yarın sabah erken kalkmak isteyebilirsiniz.

"Ben erken kalkar ve güneşi uyandırırım. Gerçekleşen bunun tersi değil."

© Janez Tolar

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status