Son Yazılar

26 Haziran 2015 Cuma

Yağmur Fotoğrafçılığı İpuçları


Yağmurun görüntüsünü ve sesini seviyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise, bu makalemizi okuyarak gerçekten etkileyici fotoğraflar çekme fırsatını elinizde bulunduruyorsunuz demektir.



Birçoğunuz, yağmur anında ve yağmurdan sonralarının en iyi çekimlerinizden bazılarını yapacağınızın farkında olmayabilirsiniz. Yağmur fotoğrafçılığı biraz zor olabilir fakat yeterli derecede sabırla ve yaratıcı düşünceyle, harika çekime ulaşabilirsiniz.

Yağmur fotoğrafçılığının heyecan verici bir tür olmasının sebeplerinden birisi şekillerin, renklerin ve gölgelerin bile, tecrübesiz biri olsanız dahi, size ilginç fırsatlar vermesidir.

Sadece düşünün - yağmur damlalarının düşüşünü, yağmur damlalarının bir şemsiye, toprak, betona vuruşunu, otların ya da çiçeklerin üzerindeki su damlacıkların, yağmurla ıslanan her şeyin sudaki yansımasını. Sadece düşüncelerinizin geniş bir alana yayılmasına izin verin ve en iyi fotoğraflarınızdan bazılarını çekin.

Fotoğraf: Oli Scarff



Fotoğrafçılığa hobi olarak başlayanlar için, yağmurun durduğunu duyduğu anda dışarı çıkmak bile yeterlidir. Bu anlarda, her taraf temiz ve nettir. Konulara odaklanın ve hangi açıyı ve hangi çekim modunu kullanacağınıza karar verin.

Fakat yine de, ne kadar gidebileceğinizi öğrenmek için yağmurda dışarı çıkın. Normalde, yağan yağmurla beraber fotoğraflar çıkar ve bu yüzden bazı ipuçlarını bilmeniz gerekir. Bilinmesi gereken en önemli nokta kameranızın perde hızını kontrol etmek ve böylece bulanıklığın önüne geçmektir.

Ayrıca, diyafram öncelikli modu da kullanın. Bu, daha fazla derinlik ve ışık yakalamanıza olanak sağlayacaktır. Daha geniş bir diyafram değeri yağmur damlalarının çekimi için idealdir.

Makro Modu da yağmurdan sonra sevimli fotoğraflar çekmenin ilginç bir yoludur. Bu bir yaprakda ya da otlardaki yağmur damlalarındaki renklerin keskinliğini yakalamak istediğinizde size yardım edecektir. Aklınızda bulunsun, konunuza ve detaylara odaklanmanız arka planı bulanıklaştıracaktır.

Fotoğraf: Oli Scarff
Bu gibi ıslak havalarda, yansımaların fotoğrafını çekmek de iyi bir fikirdir. Yağmurdan sonra, her yerde gölgeler ve yansımalar görebilirsiniz, öyleyse, bu gibi sıradışı konuları yakalamak için hayal gücünüzü kullanmaktan sizi alıkoyan nedir? Sadece, çekiminizi yaptığınızda da yansımanın görünür olup olmadığını kontrol edin. Eğer yeterince şanslıysanız bir gökkuşağı ortaya çıkabilir ve sudaki yansımalarla birlikte gökkuşağını da dahil ettiğiniz bir çekim yapabilirsiniz.

Kameranızı ve diğer ekipmanınızı sudan korumayı da unutmayın. Birkaç damladan bir şey olmaz belki ama en iyisi yine de kamerayı korumaktır. Su geçirmez bir kılıf en iyisidir. Sadece lensiniz için bir delik açın ve çekiminizi yapın.

Aksi takdirde, bir şemsiyenin altında ya da bir iç mekanda çekim yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise evinizin penceresinden çekmektir.

© Kalyan Kumar

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status