Son Yazılar

19 Mart 2016 Cumartesi

Time Lapse - 11 - Norveç'te Gerçek Zamanlı Aurora Borealis Videosu


Norveç'in kuzeyindeki bir şehir olan Tromsø'da çekilen gerçek zamanlı bir aurora borealis time-lapse videosu arıyorsanız, Anders Mildestveit tarafından çekilmiş aşağıdaki videoyu izlemelisiniz.





Bu videoyu bu kadar etkileyici kılan ne? Evet, kuzey ışıklarını gerçek-zamanlı bir şekilde filme almak oldukça zordur, özellikle de çoğu kamera, bu tür çekimlerle baş edebilecek yüksek ISO kapasitelerine sahip olmadığında daha da zorlaşmaktadır. Bu nedenle bu konuda çok fazla time-lapse bulmak mümkün değil. Bir videoda aurora borealis ışıklarının ne kadar hızlı bir şekilde hareket ettiğini kestirmek de güç. Mildestveit'in videosunda ise sanki orada duran bizmişiz gibi kuzey ışıklarının hareketini görebilmekteyiz.



Şanslıyız ki Sony'nin full-frame kamerası A7S bu tür sorunlarla baş etme konusunda başarılı olan ender kameralardandır ve Mildestveit güzel bir aurora borealis videosu elde etmeyi başarmış. Yukarıdaki video 1080p XAVC-S formatında ve gren (noise) sorunları ile karşılaşılmadan 25600 ISO ile çekilmiştir. Çekimler sırasında Rokinon 24mm T1.5 lens kullanılmıştır.

© Usnea Lebendig

1 yorum :

  1. http://erturgutdesign.com/fotograf-cekimi-ve-video-produksiyon sitemizden de inceleyebilirsiniz

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status