Son Yazılar

2 Mart 2016 Çarşamba

Yolculuk Fotoğraflarınızı Geliştirmeniz İçin 3 İpucu



Yolculuklar en büyük hobilerden biri olarak gösterilir ve herkes ömrü boyunca en az bir kez bu deneyimi gerçekleştirmelidir. Yolculuklar küçük bir zaman diliminde büyük deneyimler kazanmanın harika bir yoludur ve bir fotoğrafçı olarak bakış açınızı genişletecek an ve fırsatlar sunmaktadır. Bazen tüm yeni keşiflerin ortasındayken aşırı duygusal ve yorgun hissedebilirsiniz.



Burada geziniz boyunca daha iyi fotoğraflar çekebilmenize yardımcı olacak üç ipucunu bulabilirsiniz.
(c) Nisha Ramroop

1. Plan, plan... plan?


En başarılı fotoğraflar belirli bir planlama sonucunda çekilirler ve bu durum yolculuk fotoğraflarında da farklı değildir.
Planınız detaylı olmak zorunda değil, bazı temel konularla başlayabilir, örneğin en son nereye gidilecek, nereler ve hangi etkinlikler görülecek, gün içinde neler yapılacak gibi. Rotanızı araştırın, yol boyunca ilgi çekici noktaları not edin, ve bir öncelik listesi oluşturun. Yolculuk boyunca kötü hava koşulları, herhangi bir nedenle ziyarete kapalılık gibi umulmadık şeylerle kaşılaşabileceğiniz hep aklınızda olsun ve bu gibi durumlar için bir B planı oluşturun.
(c) Nisha Ramroop

Bir ışık yakalayacısı olarak planlamanız en etkileyici ışığın, görmeyi planladığınız yere ya da nesneye (örneğin gün doğumu ya da baatımı) ne zaman geleceğini içermeli ve
o anda orada olmalısınız. Neyse ki altın saatleri, yol çalışmalarını, sürüç zamanlarını ve mesafeler arasındaki uzaklıkları gösteren birçok akıllı telefon uygulaması mevcut.
(c) Nisha Ramroop

Planlamanın son bölümü gününüze belirli bir esneklik katmak olmalı. Bazen en iyi şekilde planlanan etkinliklerde bile gecikmeler ve aksaklıklar yaşanabilmektedir, bu nedenle planınıza bunu dahil etmelisiniz. Esas amacınız yolculuktan zevk almaktır, öyleyse biraz esneklik bırakmanın faydası vardır, kim bilir, keşfetmeye değecek yeni yerler fark edebilirsiniz ya da belki hiç beklemediğiniz bir anca yaratıcı olmak zorunda kalabilirsiniz.
(c) Nisha Ramroop

2. Ekipmanı Donanmak


Gideceğiniz yer(ler)in planını yaptıysanız, artık hangi ekipmana ihtiyaç duyacağınızı düşünme vakti gelmiş demektir.Yapmanız gereken en son şey bütün eşyaları doldurup bu şekilde yola çıkmaktır – aksine, olabildiğince hafif bir şekilde yolculuk yapmak isteyeceksiniz. Bu yüzden gideceğiniz yeri bilmeniz hazırlık için kilit roldedir. Büyüleyici manzaralar karşısında bir yolculuk mu yapacaksınız? Öyleyse geniş açılı bir lens taşıyın. Eğer gittiğiniz yerdde yaban hayatını mı gözlemleyeceksiniz? Öyleyse bir telefoto lens alarak yakınlaştırma yapabilirsiniz, bu lens ayrıca doğal çevrede bulunan insanların portrelerini, fazla yakınlaşmadan çekmek için de idealdir.

Not: Bir tavsiyede bulunalım; portre çekimi söz konusuysa çekimden önce izin almak iyi bir tercih olabilir.
(c) Nisha Ramroop

(c) Nisha Ramroop




Bütün sonuçlar son hamlenize ve yanınızda bulundurduğunuz lens(ler)e bağlıdır. Her zaman aklınız arkanızda kalacaktır, örneğin bir balık-gözü ya da makro lens taşısaydınız harika bir fotoğraf çekebileceğinizi düşünebilirsiniz – fakat taşımanız gereken fazladan ağırlık hakkında düşünün ve bunun geziniz için çok gerekli olmadığını düşünün.
(c) Nisha Ramroop

Hafif bir şekilde gezmek istiyorsanız orta uzaklıklı bir zum lens ve iyi bir geniş açılı lens uyum içinde çalışacaktır, bu nedenle gezeceğiniz yerleri önceden araştırın ve hangi lenslere ihtiyaç duyabileceğinizi düşünün. Gece çekimler yapmayı planlıyorsanız bir üçayak taşıyın ve sadece kesin olarak gerekliyse bunu yanınızda taşıyın.
(c) Nisha Ramroop

3. Yolculuk Hikayesi


Aklınızda kuruğunuz bir hikayeyi fotoğraflamaya kalkarsanız, fotoğraflarınızın da hikayenin kendisi olmasını sağlamış olursunuz. Yolculuğunuz boyunca, yemek yenilecek küçük kasabalar, nefes kesici manzaralar ya da yolun kendisi gibi bazı özel şeyleri belgelemek mi istiyorsunuz?
(c) Nisha Ramroop

Bir hikaye anlatmanın birçok farklı yolu vardır ve amacınız ve tarzınız sizin hangi yolu kullanacağınızı belirleyecektir. Birçok turistin uğrak yeri olan ve birçok insanın orada bulunduğu bir yeri çekmek istiyorsanız – bunu sahnenize nasıl sığdıracağınızı düşünmelisiniz. Onları fotoğrafınızın bir parçası mı yapacaksınız (örneğin onların varlığını bir ölçekleme duygusu olarak mı göstereceksiniz) ya da alanın boşalmasını mı bekleyeceksiniz (belki güneşin doğuşunda orada bulunmanız gerekecektir)? Hangi hikayeyi anlatmak istiyorsunuz?
(c) Nisha Ramroop

(c) Nisha Ramroop

Özet


Yolculuklar neşe doludur, yüzlerce fotoğraf çekme imkanı ile harika anılar elde etmenin harika bir yoludur. Planlama nereye gideceğinizi, neleri yanınızda taşıyacağınızı ve hikayeyi oluşturmak için hangi fotorğafları kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır. Öyleyse, bir Milli Parka giderken ya da yeni bir yer keşfe çıkarken – iki haftalık ya da iki saatlik – gitmeden önce eğleneceğini ve unutulmaz anılarla karşılaşacağınızı unutmayın.

Gezginlere tavsiye etmek istediğiniz başka ipuçları varsa yorumlarınızda bildirebilirsiniz.

(c) Nisha Ramroop

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status