Son Yazılar

7 Nisan 2016 Perşembe

Ünlü Fotoğrafçılar - Size İlham Verecek 225 İpucu - 2


Morgan Silk

Reklam Fotoğrafçısı

Morgan Silk, iyi bilinen bir İngiliz fotoğrafçı ve rötuş uzmanıdır. Fotoğrafları sayısız AOP ödülü kazanmış ve çektiği fotoğraflar, uluslararası fotoğraf sergilerinde yayınlanmıştır. Reklam istemcileri arasında Sony, Harley Davidson ve 02 de bulunmakta.



Morgan Silkin fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

73. Hata yapmak her zaman başarısız olmak anlamına gelmez... hatalar, öğrenmeye giden yoldaki küçük basamaklardır bu yüzden ilk seferde başarısızlıkla karşılaştığınızda cesaretiniz kırılmasın.

74. Her zaman ekipmanınızı kontrol edin ve eğer bir şeyler ters gidiyorsa, hemen yedekleme yapın.

75. Hafif bir şekilde seyahat edin. Bu, kamerayı her zaman yanınızda taşıyabilmenize olanak sağlayacaktır.

76. Uzun süren rötuş işlemlerinde sık sık molalar verin ve dinlenin – bu benim hayatımı kurtardı!

77. İç sesinizi dinleyin... o, genellikle her konuda size doğru yolu gösterecektir.

(Yeni Fotoğrafçıların Yaptığı 5 Temel Hata adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Tim Flach

Reklam Fotoğrafçısı

1958 yılında doğan Tim Flach hayvanlar üzerinde uzmanlaşmış aranan bir reklam fotoğrafçısıdır. Onun en ünlü koleksiyonu olan Equus, PQ Publishing'de sergilenmiştir. Flach, kariyerine bir artist olarak başlamış ve 80'li yılların başlarında St Martin's College of Art'ta fotoğrafçılığı keşfetmiştir. 2006 yılında kazandığı Uluslararası Fotoğrafçılık Ödüllerindeki Yılın Fotoğrafçısı da dahil olmak üzere sayısız ödül kazanmıştır.

Tim Flach'in fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

78. Bir reklam fotoğrafçısı olmak istiyorsanız, duygularınızı yansıtacak ve yeteneklerinize uygun bir yol bulun.

79. Reklamcılıkta başarılı olmanın basit bir formülü ve fotoğraf kaliteniz ile başarı arasında doğrudan bir korelasyon yoktur! Değişen akımları takip etmelisiniz, böylece amacınıza ulaşabilirsiniz.

80. Hayvan fotoğrafları çekerken, neyi amaçladığınızı kendinize sorun. Hedefiniz nedir? Hünerlerinizi daha sonra gösterebileceksiniz.

(Hayvanat Bahçesi Fotoğrafçılığı adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Brutus Ostling

Kuş Fotoğrafçısı

Brutus Östling daha 15 yaşında iken bir fotoğrafçı olmayı istiyordu ancak 20'li yaşlarına kadar bir kameraya sahip olamadı. İlk kitabı olan Life on the Wing, İsveç'te en iyi doğa kitabı ödülü olan WWF Panda ödülünü kazandı (2006). 2007 Kasımında her iki yılda bir yapılan bir yarışmada Nordisk Naturfotograf (Nordic ülkelerdeki Doğa Fotoğrafçısı) olarak adını duyurdu. 2000 yılına kadar sadece sualtı fotoğraflar çekti.

Brutus Östling’in fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

81. Uçan kuşların fotoğrafını çekmek için önceden ayarlanmış manuel ayarlar kullanın. Otomatik pozlama sistemleri, örneğin, parlak gökyüzünden karanlık ormanlara, kuşlar, geçtikleri değişik arkaplanlarda hareket ettiği için kolayca arkaplanla karışabilecektir.

82. Küçük detayları görmezden gelmeyin – çekimi yapmak, kuşların edalarını görebilmek için bekleyin.

83. Fotoğrafçılık-dışı araçları da unutmayın. Bazen dürbün taşırım, kolayca taşınabilir tenteler kiralarım ve yanımda kuşları etkileyebilmek için özel kuş türlerinin seslerinin yüklendiği bir iPod bulundururum.

84. Farklı olan bir şeyler yapın – çoğu kuş zaten daha önce birçok defa fotoğraflanmıştır. "Mükemmelliği" yakalamak zorunda olduğunuz hissine kapılmayın.

(Kuş Fotoğrafçılığı - Ornito - Çok Özel Bir Dal adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Clive Nichols

Bahçe Fotoğrafçısı

Birleşik Krallık'ta yaşayan Nichols dünyanın en başarılı çiçek ve bahçe fotoğrafçılarından birisidir. Fotoğrafları birçok ödül kazanmış, 2005 yılında Garden Writers Guild tarafından "Garden Photographer of the Year" (Yılın Bahçe Fotoğrafçısı) ödülüne layık görülmüştür. Nichols'ün fotoğrafları birçok yayında kullanılmıştır ve o aranan bir öğretim görevlisidir.

Clive Nichols’ün fotoğraflarını görmek için tıklayınız.



85. Yakınlarınızda gerçekten iyi tanıdığınız bir bahçe bulmaya çalışın. Böylece en iyi hava ve ışık koşullarında çekim yapabilirsiniz.

86. Işığa karşı çekim yapabilmeyi öğrenin, bu size en iyi çekim fırsatlarından birini sunacaktır.

87. En iyi fotoğrafçıların çektiği çiçek fotoğraflarına bir göz atın. Karl Blossfeldt, Ron Van Dongen, Jerry Harpur ve Andrew Lawson gibi fotoğrafçıların çalışmalarına çalışın ve onlardan ilham alın.

88. Arka plana dikkat edin, erken kalkın ve en iyi ışığı yakalamaya çalışın.

(Daha İyi Çiçek Fotoğrafı İçin İpuçları adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Olivo Barbieri

Gökyüzü Fotoğrafçısı

1954 yılında İtalya'da doğan Olivo Barbieri tanınmış bir fotoğrafçıdır ve şehirlerin havadan çekimi ve doğal özelliklerini sergileyen bir sanatçıdır. En önemli projeleri The Waterfall Project (Şelale Projesi) ve Site Specific'tir (Özel Mekanlar). Çalışmaları dünya genelinde önde gelen sergilerde düzenli olarak sergilenmektedir, Venice Binnnale'de (Venedik Bienali) üç kez sunulmuştur. Barbieri ayrıca, içinde Virtual Truths and Artificial Illuminations (Sanal Gerçeklikler ve Suni Parıldamalar) da dahil olmak üzere sayısız kitap yayınlamıştır.

Olivo Barbieri’nin fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

89. Birçok fotoğraf çekmeli ve bunları saklamalısınız. Yaklaşık olarak 60,000 fotoğraf çektim ve binlerce fotoğrafı halen saklıyorum.

90. Çalışmalarınızın başarıya ulaşması için hazırlıklı olmalısınız. Kısa yoldan fotoğrafçılıkta başarılı olamazsınız.

91. Fotoğraflarınızı nasıl geliştireceğinizin ve diğer insanların neler yaptığının farkında olmalısınız. Bu işi bir profesyonel gibi yapabilmek için biraz da şansa ihtiyacınız var.

(Ay Fotoğrafı Nasıl Çekilir adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Hans Strand

Manzara Fotoğrafçısı

Hans Strand, 1955 yılında, İsveç, Marmaverken'de doğdu. Mekanik mühendisliğine dokuz yıl harcadıktan sonra 80'li yıllarda fotoğrafçılığa olan ilgisinin peşinden gitmeye karar verdi. Strand büyük sayıda dergide ve uluslararası yayında çalışmalarını yayınladı ve 2008 yılında Yılın Dijital Kamera Fotoğrafçısı ödülünü (Digital Camera Photographer of the Year) kazandı.

Hans Strand’in fotoğraflarını görmek için tıklayın.

92. Bence, nihai manzara fotoğrafınız hakkında düşünmek, her şeydir. Işıkla nasıl çalışacağınızı düşünürken dikkatli olmalı ve sahneyi hangi açı ile fotoğraflayacağınıza karar vermelisiniz.

93. En iyi kompozisyonu elde edebilmek için tırmanmaya hazırlıklı olmalısınız, bu zorlayıcı olabilir. Ayaklarım ağrırdı, sırtım ağrırdı...

94. İlgi çekici bir ön plan elde etmek önem arz etmektedir, ancak serbest bir şekilde ve yaratıcı olmanız da gerekmektedir – aksi takdirde fotoğraflarınız birbirine benzer bir hal almaya başlayacaktır. Ayrıca, çevrenizi gözden kaçıracak oranda ön plana odaklanmayın.

(Etkili Manzara Fotoğrafları Çekmek İçin 5 İpucu adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Mick Rock

Rock Fotoğrafçısı

Bowie and Sex Pistols'tan The Killers'a, Mick Rock, müzikteki en büyük isimlerin fotorğaflarnı çekmiştir. 60'lı yıllarda Cambridge'de bir öğrenciyken Pink Floyd'un fotoğraflarını çekti. Rolling Stone dergisi ile yaptığı bir anlaşma, 1972 yılında David Bowie ile tanışmasının yolunu açtı. Daha sonra Bowie ve Rock, Lou Reed ve Iggy Pop ile buluştu ve 70'li yıllarda klasik albüm kapaklarının fotoğraflarını çektiler. Sex Pistols'ün fotoğrafını çeken ilk kişidir ve günümüzde de fotoğrafçılık işini sürdürmektedir.

Mick Rock’un fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

95. Takıntılarınızı takip edin ve şanslar elde etmeye çalışın. Herhangi bir kişinin fotoğrafçılığını düşünerek kendinize ket vurmayın.

96. Dijital fotoğrafçılık çağı ile birlikte, gerçekten beğeneceğiniz şekilde kırpma yapabilme imkanına sahibiz. Bu, gözlerinizi keskinleştirecektir. İnsanlar, fotoğraflarını çektikleri nesneye dikkat etme eğilimindedir, kompozisyonun dinamiklerini de ihmal ederler.

97. İlham perinizi takip edin, onun, bir rock yıldızı ya da kertenkele olmasına izin verin.

98. Teoriler üzerinde uygulama yapın – size bu konudaki tavsiyelerim, kameranızı alın, nasıl çalıştığını öğrenin, birçok fotoğraf çekin daha sonra bu konuda yazılmış kitapları okuyun ve kurslara gidin.

99. Rahat olun, özellikle dijitalle birlikte, çok fazla çekim yapmak size hiçbir şey kaybettirmez.

(Fotoğrafçılığa Yeni Başlayacakların Bilmesi Gereken 21 Ayar, Teknik ve Kural adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Tim Laman

Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı

Tim, 1961 yılında Japonya'da doğdu ve bir biyolog olarak eğitim gördü. Kaybolan dünyanın kaydına dair bir tutku, onu, kamerası ile birlikte özel bir araştırmaya yöneltti. Laman National Geographic ve diğer önde gelen yayınların korkusuz elemanıdır ve korkusuz, cesur bir vahşi yaşam fotoğrafçısı olarak ün kazanmıştır.

Tim Laman’ın fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

100. Ödevinizi yapın – özneleriniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olmanız, onu daha iyi bir şekilde fotoğraflama şansınızı artırmak demektir. Sadece kitap okuyun demiyorum. Hayvanları izlemek ve onların davranışlarını gözlemlemek ve bir sonraki anda neler yapacağını tahmin etmek kritik anlara dair çok daha başarılı fotoğraflar çekebilme şansınızı artıracaktır.

101. Zamana bırakın – dışarı çıkın ve uygun zamanı bekleyin. Evde oturarak iyi fotoğraflar çekemeyeceğinizin garantisini verebilirim.

102. Pratik yapın – örneğin, uçan kuşların fotoğrafını çekmek, hele hele bunu otomatik netleme özelliği kullanarak yapmak üst düzey bir yetenektir. Uygulama yapabileceğiniz bir şeyler bulun ve reflekslerinizi geliştirin.

(Daha İyi Vahşi Yaşam Fotoğrafları Çekmek İçin 4 İpucu adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Andrea Jones

Bahçe Fotoğrafçısı

Andrea Jones, Gardens Illustrated, House and Garden, Country Living, The Saturday Telegraph, The Independent Magazine, Guardian Weekend, Times Weekend ve National Geographic'e katkıda bulunmaktadır. Jennifer Potter'in 2000 yılında yazdığı Lost Gardens ve Paul Thompson'un 2001 yılında yazdığı Virgin Gardener gibi kitapların da aralarında bulunduğu birçok kitabı resimlemiştir. İlk solo kitap projesi, Plantswood'da ciddi bir şekilde beğenilmiştir. 1995 yılında kurduğu Garden Exposure Photo Library'de yöneticilik yapmaktadır.

Andrea Jones’un fotoğraflarını görmek için tıklayınız.


103. En iyi ışığı yakalayabilmek için olabildiğince erken kalkın.

104. Mümkün olduğu müddetçe bir üçayak kullanın – sadece sabitlik için değil, aynı zamanda kompozisyona yardımcı olması için.

105. Çiçek fotoğrafları çekerken – çiçeği bütün açılardan incelediğinize emin olun.

106. Günün sonunda, bütün yorgunluğunuz üzerinizdeyken ve çekimin sonlandığını düşünmeye başladığınızda, ışıklar cılız bir şekilde gelmeye başladığında, kameranızı çıkarın ve bir kez daha çekim yapın. Genellikle bu anlar, en iyi fotoğrafların çekildiği anlardır!

(Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir adlı makalemizi de okuyabilirsiniz)



Gordon Wiltsie

Macera Fotoğrafçısı

Gordon Wiltsie uzun ve değişken bir kariyere sahiptir – dünyadaki en vahşi yerlerin de aralarında bulunduğu 100'den fazla yerin fotoğrafını çekmiştir. Çalışmaları, National Geographic, American Photographer, Geo gibi önde gelen dergilerde yayınlanmıştır. Wiltsie'nin güzel eserleri Avrupa, ABD ve Kanada'da sergilerde sergilenmiştir.

Gordon Wiltsie’nin fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

107. Profesyonel bir fotoğrafçı mı olmak istiyorsunuz? Başlarda kendinizi dışarıda daha fazla tutacak bir kariyer bulun. Çok zeki ya da şanslı değilseniz tek bir günde bir profesyonele dönmek çok zordur.

108. İlgi alanınızdaki binlerce fotoğrafı inceleyin ve kamernızın içinde neler olduğunu araştırın.

109. Kendinizi ön plana çıkaracak bir kişisel tarz geliştirin. Chip Simons sarı bir flaş ve balık-gözü lensler kullanırdı, her profeyonelin kendine ait bir tarzı vardır.

110. Kendinizi ucuza satmayın – iyi çekimlerinizi iyi fiyatlardan satmaya çalışın ve stok kütüphaneler ile vakit harcamayın.

(Çocuk Fotoğrafı Çekmek İçin 5 İpucu adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Eric Meola

Seyahat Fotoğrafçısı

Eric Meola, Time, Esquire ve diğer önde gelen dergilerde boy gösteren başarılı bir seyahat ve reklam fotoğrafçısıdır. 1946 yılında doğmuştur, doktor olan babasının bir hastasının bir karanlık oda göstermesi sonucunda fotoğrafçılığa aşık olmuştur. 1975 yılında Bruce Springteen's Born to Run için sanatsal çekimler yapmış çalışmalarına Canon, Nikon, Porsche ve BMW ile devam etmiştir.

Eric Meola’nın fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

111. Seyahatlerinizde fotoğraflar çekerken, aynı yere tekrar gittiğinizde aynı sahnenin orada olmasını bekleyemezsiniz. Her şey değişir, ışık ya da diğer herhangi bir şey. Bu yüzden anı hissedin, durun ve çekimi yapabilmek için çabalayın. Diğer bir deyişle, çekimi ertelemeyin!

112. Konunuzu detaylı olarak araştırmalısınız – etrafında dolaşın. Yaratıcı bir fotoğrafçı olabilmek için farklı zamanlarda, farklı ışık koşullarında çekimler yapmalısınız – deneyin.

113. Yürümeye alışmanız gerekiyor. Ben erkenden kalkarım, yürürüm ve yürürüm. Meraklı ve çaba gösteren biri iseniz harika çekimleri elde edebilirsiniz.

114. Fotoğrafçılık bir zanaattır ve daha iyi olmak için çalışmanızı gerektirmektedir. Kısayolu yoktur.

(Gezi Fotoğrafçılığı - Planlama ve Belgeleme adlı makalemizi okumak için tıklayınız.)

Steve Bloom

Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı

Steve, Güney Afrika vatandaşıdır ancak 1977 yılından beri Birleşik Krallık'ta ikamet etmektedir. Steve, dünya genelinde milyonlarca insanın beğeniyle takip ettiği bir vahşi yaşam fotoğrafçısıdır. Kitapları arasında Spirit of the Wild ve Living Africa sayılabilir. Eşi Kathy ile birlikte, Kent'teki evlerinde bir vahşi yaşam fotoğrafçılık ajansı çalıştırmaktadırlar.

Steve Bloom’un fotoğraflarını görmek için tıklayınız.



115. Her zaman kalbinizle çekin – fotoğrafçılık resim ya da müzik kompozisyonları oluşturmak gibi bir şeydir.

116. Başkalarından öğrenin; kendi sesinizi bulun. Fotoğrafçılıkta henüz keşfedilmemiş birçok şey var.

117. Hayvanların doğasına saygı duyun – özellikle hayvanlar tarafından saldırıya uğramak ya da hayvanların arkasından başarısızlıkla sonuçlanmış fotoğraflar çekmek istemiyorsanız!

118. Araştırmanızı yapın. Yanlış bir mevsimde çekime gittiyseniz, aradığınız özel hayvan türlerini ve davranışları elde edebilmenizin herhangi bir yolu yoktur.

119. Birçok hafıza kartı taşıyın. En güzel fotoğraflarını çekeceğiniz anda hafızanızın dolduğunu görmek istemezsiniz.

(Sadece Fotoğraf Çekin, Sadece Ayak İzlerinizi Bırakın adlı makalemizi okumak için tıklayınız.)

Jonas Bendiksen

Belgesel Fotoğrafçısı

1977 yılında doğan Jonas Bendiksen adını Satellites ile duyurmuştur. Magnum fotoğrafçılık ajansının en genç üyesi olmuştur. Büyük projeleri arasında, dünyadaki gecekondu yaşamlarını konu alan The Places We Live gösterilebilir.

Jonas Bendiksen’in fotoğraflarını görmek için tıklayınız.


120. Gerçekten ilgi duyabileceğiniz bir fotoğrafçılık konusu bulun.

121. Zamana bırakın, herhangi bir göreviniz yoksa bile. Üst düzey fotoğraflar sadece zamanla ortaya çıkar.

122.Günün en güzel erken ışıklarını görebilmek için erken kalkın.

123. Etrafı dolaşın – yeni yollar denemekten korkmayın.

124. Her zaman, birçok insanla muhabbet edin.

(Sokak Fotoğrafçılığı adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

James Balog

Doğa Fotoğrafçısı

1952 yılında doğan James Balog ABD'deki en çok saygı duyulan doğa fotoğrafçılarından birisidir ve National Geographic ve Smithsonian'a düzenli olarak katkıda bulunmaktadır. 'Survivors: A New Vision of Endangered Wildlife' ve 'Tree: A New Vision of the American Forest' gibi kitaplarının da aralarında bulunduğu birçok kitabı ödül kazanmıştır. Son büyük projesi olan Extreme Ice Survey, eriyen buzulların bilimsel kanıtları ve reddedilemez fotoğraflarını belgelemeye yöneliktir.

James Balog’un fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

125. Ddenemekten korkmayın. Dijital SLRlerde flaş ve otomatik netleme özellikleri oldukça iyi sonuçlar vermektedir – Nikon SLRler arktik koşullarda beni asla yarı yolda bırakmadı, bu yüzden yeni şeyler denemekle bir şey kaybetmezsiniz.

126. Ciddi bir doğa fotoğrafçısı olmak istiyorsanız formunuzu korumalısınız ve tropik ormanlardan dondurucu soğukluktaki dağlara kadar geniş bir çerçevede çalışmaya hazır olmalısınız. Zihinsel olarak da formda olmalısınız.

127. Çalışmalarınızda ve rötuş işlemlerinde disiplinli olun, ikincisi zihninizi oldukça zorlasa ve gece yarılarına kadar uyanık kalmak zorunda kalsanız bile!

(Harika Doğa Fotoğrafları Nasıl Çekilir adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

David Loftus

Yiyecek Fotoğrafçısı

Loftus, Jamie Oliver'in kitaplarında ve "still works of art" (sanatın sabit eserleri) olarak tanımladığı yiyecek çekimlerinde iyi bilinen bir fotoğrafçıdır. Ayrıca portre ve moda fotoğrafçılığı ile de ilgilenmektedir ve uluslararası moda ve stil dergilerinde katılımcıdır. Müşterileri arasında Sophie Conran, Ralph Lauren, M&S ve Tefal de bulunmaktadır.

David Loftus’un fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

128. Stres yapmayın! Mizah duygunuzu koruyun ve ne kadar şanslı olduğunuzu hatırlayın. Müşteriler bunu beğenir.

129. Çalışmalarınızı olabildiğince çok kişiye gösterin ve sabırlı olun.

130. Fotoğrafçılıkla ilgili arkadaşlar edinin, Metro, fotoğrafçılığa başladığım ilk yıllarda bana oldukça yardımcı olmuştur, her zaman tavsiyelerde bulunmuştu ve işler ters gittiğinde bilgilerini paylaşmıştı.

131. Telif hakkınızı her zaman koruyun!

132. Her zaman kameranızı ve hafıza kartlarınızı yedekleyin. Ve asla hard diskinize güvenmeyin...

(Yılbaşı Çekimleriniz İçin Fotoğraf Teknikleri adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Simon Roberts

Belgesel Fotoğrafçısı

1974 yılında doğan Simon Roberts, fotoğraf gazeteciliği üzerinde çalışmaya başlamadan önce Sheffield Üniversitesi'nde insan coğrafyası üzerinde eğitim aldı. Fotoğrafları geniş bir çerçevede Chicago ve Shanghai'de sergilendi. İlk monografisi olan Motherland 2007 yılında yayınlanmış ve eleştirel övgüler almıştır. İkinci monografisi olan "We English" halen satıştadır.

Simon Roberts’in fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

133. Kendi işinizin peşinden gidin, diğer insanların fikirlerini kopyalamayın.

134. İlgilendiğiniz dalla ilgili ön araştırmalar yapın ve konunuzda bir uzman haline gelin.

135. Fikirleri kayda değer kişilerin görüşlerini alın, gerekirse değiştirmeler ve düzeltmeler yapın.

136. Hesaplanmış riskler almaktan kaçınmayın ve finansal gelirleriniz hakkında kaygılara düşmeyin.

137. Sabırlı olun.

(Ağaç Fotoğrafçılığı Teknik ve İpuçları adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Peter van Agtmael

Fotomuhabir

Irak ve Afganistan çatışmalarının kıdemli fotoğrafçısı olan Peter van Agtmael 1981 yılında doğdu ve fotoğrafçılık kariyerine Çin'deki Three Gorges Barajı'nın etkilerini fotoğraflayarak başladı. 2008 yılında, 22 fotoğrafçının Irak ve Afganistan'daki savaşları kapsayan fotoğraflarından oluşan Battlespace adlı sergiyi organize etmiştir. "2nd Tour Hope I Don't Die" adlı monografisi yayındadır.

Peter van Agtmael’in fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

138. Geniş bir yelpazede fotoğrafçılara çalışın. Öğrenilecek çok fazla şey vardır.

139. Sürekli olarak çekin. Onu gerçekten sevdiğinize emin olun ve onun için fedakarlık yapmaya hazır olun.

140. Öznelerinize değer verin ve rahatsız edilmek istediğiniz kadar rahatsız edin.

131. Mütevazi ve açık fikirli olun.

142. Kameranızı bir filtre olarak kullanmayın. İçinde bulunduğunuz duruma göre akıllı ve hassas olun.

(Kamera Lens Filtre Rehberi adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Jean-Marc Caracci

Sokak Fotoğrafçısı

Kendi kendine öğrenen bir fotoğrafçı olan Jean-Marc Caracci 47 yaşında profesyonel olmuştur. 2007 yılında Homo Urbanus Europeanus, yani Avrupa şehirlerini gezerek tekli figürleri fotoğraflama projesine sahip kişi, olmuştur. Projesine Bratislava'da başlamış olup, eski SSCB'nin en uzak noktalarına kadar ulaşmayı hedeflemektedir.

Jean-Marc Caracci’nin fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

143. İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayabilecek olan bir prime ya da sabit odaklı lens kullanın. Telefoto lenslerinizi evde bırakın... lensler, gözleriniz olmalıdır.

144. Favori fotoğrafçınızdan esinlenmenize izin verin.

145. Kendi kişisel tarzınızı geliştirene kadar bütün dallarda çekimler yapın.

146. Biri size çok basit kaldığınızı söylüyorsa, bununla gurur duyun. Sanattaki en zor şeylerden birisi basit olabilmektir.


(Sokak Fotoğrafçılığına Giriş adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.)

Sayfalar: 123



Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status