Son Yazılar

22 Mayıs 2016 Pazar

Işıkla Boyama Nasıl Yapılır


Bazı zamanlarda fotoğrafçılık, harika bir çekim yapabilmek için, sadece oturup beklemek, üçayak ve kamera üzerinde ayarlamalar yapmak gibi görevleri yapmanızı gerektirmektedir. Eminim ki bazen erkenden kalkıyor ve seyahat ediyorsunuz ve hedefinize vardığınızda, bir müddet bekliyorsunuz. Farklı bir şey yapmayı denemekten sizi alıkoyan bir şey var mı? Gece fotoğrafçılığınızı ışık ile birleştirerek eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Carter ve benim bu rehberi hazırlamamızdaki amaç, size ışıkla boyama hakkında bilgi vermektir.



Başlayalım.

© cartergee_pa

İhtiyaç Listesi:

  1. Kamera ve üçayak
  2. Akıllı telefon (çok kullanışlılar, değil mi?) gibi bir ışık kaynağı
Bir diğer yazımızda diyafram, perde hızı ve ISO'yu tartışmıştık, bu yüzden temelleri geçiyorum.

Diyafram: f/4 - f/11
Perde Hızı: 15-30 saniye
ISO: 1000-4000


Sizin için en iyi sonucu verecek çekim için ayarları değiştirebilirsiniz! Çekimlerimde 3 duraklık ND filtre de kullandığımı ekleyeyim.


© cartergee_pa
Kamerayı ve üçayağı ayarlayın. Başlangıç için ayarları girin. Ne yazmak istediğinize karar verin. Deklanşöre basın ve... koşun. Çekim için yazının başlayacağı yere hareket edin ve ışık kaynağını kullanara havada yazınızı yazın. Eğer yanınızda bir arkadaşınız varsa, size yardım edebilir.

İpucu: Işık kaynağını sadece yazı yazdığınız anlarda, yani sadece kelimeleri yazarken açık tutun, kelime geçişlerinde ışık kaynağını kapatın.

©: Megan Ann Harmon
Daha fazla oynayın. Konum değiştirin. Uzaklaşın. Yakınlaşın. Tasarımlar yapın. Ya da sadece dans edin.Işığı belirli bir kişiyi ya da nesneyi aydınlatmak için de kullanabilirsiniz.

Işıkla boyamada, dünya sizin tuvalinizdir. Yaratıcılığınızı konuşturun.

© Megann Ann Harmon

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status