Son Yazılar

22 Mayıs 2016 Pazar

Siyah Beyaz Çekimler İçin 5 İpucu


Siyah beyaz fotoğraflar, renkli fotoğraflarda dikkati kolayca dağılabilecek izleyicilerin dikkatini detaylara yoğunlaştırabilmeye izin vermektedir. Doku, desen ve karşıtlıktaki incelikleri ışık ve kompozisyon ile ortaya çıkardığınızda, aşina olunan bir nesnenin farklı yüzünü ortaya çıkarmış olacaksınız. Siyah beyaz çekimler yapmak, günlük renkli yaşantınızda gözünüzden kaçırabileceğiniz detayları farklı bir bakış açısı ile yakalamanızı sağlayacaktır.



En iyi siyah beyaz fotoğrafları çekebilmek için aşağıdaki beş ipucunu aklınızda bulundurun.

Kompozisyon

Siyah beyaz çekim yaparken de çekimlerinizde bir denge arayın. Kalabalık bir fotoğraf fotoğrafınızdaki dikkati dağıtacaktır. Fotoğrafınızda bir ya da iki kilit varlık bulundurmanız önemlidir, daha fazlası dikkat dağıtıcı olacaktır.

© albertogeovany

Işık

Renk kullanmadığınız için, grinin her tonu harika bir görüntü oluşturmak için size yardımcı olacaktır. Bir adım geri çekilin ve ışığın oluşturduğu gölgeleri fark edin. Açık ve koyu alanların yan yana bulunduğu yüksek karşıtlıklı fotoğraflar çekebileceğiniz gibi daha yumuşak bir görüntü elde etmek için ışığı yayabilirsiniz.

© jasminkmmerer


Doku

Renksiz fotoğraflar, dokuları vurgulamak için harika bir seçenektir. Uygun aydınlatma ile, portre çekimlerinizdeki insana ait özellikleri artırabilirsiniz. Dokular arasındaki ince farklar siyah beyaz fotoğraflarda artırılabilir, bir yaprağın üzerindeki su damlaları ya da bir su birikintisindeki dalgalar gibi.

© sicklyl0v3

Desenler

Siyah beyaz fotoğraflarda gözler sadece yapılara yoğunlaştığı için ilgi çekici desenleri ön plana çıkarmak iyi bir fikirdir. Doku ve ışığın etkili bir karışımı tekrar eden detaylardaki güzelliği ortaya çıkarabilir.

© behindthelight5

Duygular

İzleyicilerin siyah beyaz bir fotoğrafta hızlı bir şekilde dikkat ettiği konulardan birisi de duygulardır. Işık ve dokulara kıyasla biraz daha soyut bir kavram olmasına rağmen, fotoğrafçılar iyi bir fotoğraf ile izleyiciler arasındaki köprüyü oluşturabilir.

© j_lounge


Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status