Son Yazılar

19 Mayıs 2016 Perşembe

Sokak Fotoğrafçılığı Ayarlarında Ustalaşın


Sokak fotoğrafları çekmek göründüğünden çok daha zor olabilir. Dışarı çıktığınızda, dikkatiüzerinize çekmemek ve akan giden zamanı kaçırmamak için, kamera ayarları ile uğraşmak zorunda kalmak istemezsiniz. En iyi sonuçlar için, Manuel Mod ile çekim yapın, böylelikle perde hızı ve diyafram değerlerine tam bir hakimiyet kurabilirsiniz.



(c) dphotographer.co.uk

Genellikle dar diyafram değerleri ile çalışmak istersiniz, bunun için f/8 gibi bir değer kullanabilirsiniz, ayrıca hızlı anları yakalayabilmek için hızlı bir perde hızı kullanmak iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca, elle netleme yaparak en iyi şekilde odaklanmış fotoğraflar elde etme imkanına sahip olabilirsiniz. Mümkünse 1/500 saniye  ya da daha hızlı bir perde hızı kullanın. Ortam ışığı yeterli dahi olsa, görece yüksek ISO değerleri, örneğin ISO 800 gibi bir değer kullanmalısınız.


Siyah-beyaz fotoğraflardan hoşlanıyorsanız, kameranızı siyah-beyaz çekim için ayarlayabilirsiniz, ancak yine de RAW formatında çekim yapın, ki böylelikle istediğinizde fotoğrafınızı renkli bir hale çevirebilesiniz.

(c) news.dphotographer.co.uk

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status