Son Yazılar

26 Haziran 2016 Pazar

Çocuk Fotoğrafçılığı: Bebeklerin Fotoğrafları Nasıl Çekilir?


Her ebeveyn bebeklerinin masum gülümsemelerinin fotoğraflarını çekebilmeyi arzular. Ancak bebeklerin fotoğraflarını harika bir şekilde çekebilmek o kadar da kolay değildir. Eğer bebek fotoğrafları çekmeye niyetlendiyseniz, bu işin inceliklerini öğrenmelisiniz.



Fotoğraf: Shari

Fotoğraf Türünü Seçin

Bebeğin çoklu fotoğraflarını çekmek istiyorsanız, belgesel fotoğrafçılığı tarzında hareket etmeli ve bebeğin başka başka akrabaları ile birlikte ve farklı odalarda fotoğrafını çekmelisiniz. Eğer bebeğinizi farklı pozlarda fotoğraflamak istiyorsanız, portre fotoğrafçılığı tarzında hareket etmeniz gerekir. Portre fotoğrafçılığı, özellikle bebeğinizin özel anlarının fotoğraflarını çekmek istediğinizde, genellikle en doğru seçim olarak kabul görmektedir.

Birkaç Doğal Çekim Yapın

Bebeğinizi dikkatli bir şekilde izleyin ve onun mutlu olduğu anları anlayın. Bebeğinizi mutlu olduğu bu anlarda fotoğraflayın. Bebeğinizi neyin mutlu ettiğini anladığınızda, çekim yapmadan hemen önce o eylemi (ya da her neyse, onu) gerçekleştirerek bebeğinizin gülümsemesini sağlayabilirsiniz.


Yakın Çekimi Doğru Yapın

Bu konu, dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisidir. Doğru pozu ve doğru anı yakalamışsınızdır ancak doğru açıyı kullanmadığınız için fotoğrafınızda beklediğiniz etkiyi göremezsiniz. Bebeğinizin fotoğrafını çekerken, bebeğinizin göz hizasına eğilmeli ve doğru ifadeyi yakalamalısınız. Bu noktada yakın çekimler de iyi bir seçim olabilir. Bebeği, ailesi ile ya da akrabaları ile birlikte çekerken, fotoğrafta diğer insanların da çıkmasına özen gösterin, çünkü onlar da kompozisyonun bir parçasıdırlar.

Fotoğraf: Audi Lee

Her Zaman Hazır Olun

Bebeklerin özel anlarının fotoğrafını çekmek çok kolay değildir. Bebeğinizin doğru pozu ne zaman vereceğini bilemezsiniz. Bu nedenle, kamera her zaman yakınınızda ve hazır bulunmalı, böylelikle bebeğinizin en doğal ve en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Fotoğrafı Düzenleyin

Son olarak, mükemmel görünüm için fotoğrafınızı nasıl düzenleyeceğinizi bilmelisiniz. Renk ve ışık dengesini ayarlayın. Böylece fotoğrafınız arzulanan seviyeye ulaşacaktır.

1 yorum :

  1. Teknolojinin gelişmesi ile beraber, fotoğraf makineleri hayatımıza iyice girdi. Artık neredeyse tüm önemli anlarımızı ölümsüzleştirmeye ve sevdiklerimize ileride bu anları hatırlamak için fotoğraf albümlerine bakmaya başladık. İşte bu noktada özellikle anneler, bebeklerinin ufaklık hallerini net bir biçimde hatırlayabilmek için albümler oluşturmak istiyor. Ay ay bebek çekimleri hazırlığı ile bebeğinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirecek ve bununla harika bir albüm oluşturabileceksiniz.

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status