Son Yazılar

25 Haziran 2016 Cumartesi

Sonbahar Fotoğrafçılığı İçin Değerli İpuçları


Sonbahar, birçok renk çeşitliliğini içinde barındırarak etkileyici fotoğraflar çekebilmek için altın fırsatlar sunmaktadır. Fotoğraflarınızdaki mükemmel nesneler neler olabilir? Dökülen yapraklar, ağaçlar ve muhteşem manzara. Etkileyici fotoğraflar çekebilmek için bir DSLR'ye ihtiyacınız da yok, cebinizdeki küçük bir kamera bile yılın bu zamanında etkileyici fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlayacaktır.



Fotoğraf: Kerry Gauthier

Günün Zamanı

Fotoğraflarınızda çok daha fazla etki istiyorsanız, günün en ideal saatleri gün doğumu ve gün batımıdır. Günün bu saatlerinde nesnelerin üzerine altın bir renk dökülecektir.

Özneler

Sonbahar fotoğrafları için, fotoğrafı çekilebilecek en iyi nesneler, güneşten gelen bu etkileyici ışığa sahip nesnelerdir. Özne olarak ağaçları, dökülen yaprakları, bir kuşu ya da bir çiçeği kullanabilirsiniz.

Fotoğraf: Grace O’Callaghan
Manzara fotoğrafları çekiyorsanız, uzmanlar fotoğrafı kompoze etmenizi önermektedir, böylece fotoğraflarınız izleyicilerin üzerinde derin etkiler bırakacaktır. Eğer yapabiliyorsanız, fotoğrafınızı ön plan, orta plan ve arka plandan oluşturun.

Yakın çekim ya da makro çekim yapmayı sevenler, benzersiz detaylar barındıran ve renk çeşitliliği içeren nesneler aramalıdır.

Meyveler, çiçekler, meyve dolu ağaçlar, bitkiler harika nesnelerdir.


Renklerle Oynamak

Renklerle oynamaya düşkünseniz, fotoğraflarınızda zıt tonları kullanarak karşıtlıklar oluşturabilirsiniz.

Fotoğraf: Simon Cartwright 
Örneğin, mavi bir gökyüzü önünde sarı-turuncu yapraklar içerek bir ağacın ya da çimenli bir arka plan önündeki mor bir çiçeğin yakın çekim fotoğrafını çekebilirsiniz.

Yere Yaklaşın

Çoğu insan fotoğrafı ayakta çeker. Yere eğilip yer seviyesinde bir fotoğraf çekmeye ne dersiniz? Bu, solucan gözü görünümü olarak adlandırılır.

Fotoğraf: Rob Castro
Fotoğraflarınızdaki benzersiz etkiyi görünce şaşıracaksınız.

Makro Çekin

Makro, fotoğrafları daha yakın bir mesafeden çekmeyi temsil etmektedir. Fotoğrafçılık açısından bakıldığında daha küçük nesnelerle kadrajı doldurma anlamına gelmektedir. Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, daha canlı ve daha daha büyük bir görünüm elde ederler ve baskı yapıldığında karmakarışık detaylar ile izleyicilerin dikkatini çekerler. Makro çekimler yaptığınızda, kameranıza doğru ayarları girdiğinizden emin olmalısınız. DSLR ya da kompakt kameralarda makro çekim için küçük bir çiçek simgesi ile belirtilmiş bir mod bulunmaktadır. Ayrıca, çekim sırasında kamerayı sabit tutabilmek için bir üçayak kullanmanız da gerekmektedir. Yere eğilmekten korkmayın. Bu, farklı açılardan fotoğraf çekebilmenizi sağlayacaktır.

Fotoğraf:  Megan Marcinkus

Hız

Farklı perde hızları deneyin. Bulanık fotoğraf çekmekten kurtulmak için hızlı bir perde hızı kullanın, özellikle rüzgarlı hava koşullarında. Fotoğrafçılığa yeni başladıysanız, sonbahar fotoğrafçılığı eğlenceli bir hobi olarak karşınıza çıkacaktır. Dikkat etmeniz gereken birçok farklı etken olsa da çekimler sırasında yaratıcılığınızı kullanın. Sabit bir el, iyi bir özne ve biraz hayal gücü gurur duyacağınız güzellikte fotoğraflar çekebilmenizi sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status