Son Yazılar

26 Haziran 2016 Pazar

Evcil Hayvanların Fotoğrafını Çekmek İçin En İyi Püf Noktaları


Evcil bir hayvana sahip olmak, dört ayaklı bir çocuğa sahip olmak gibidir. Cömert bir şekilde onlara dikkatimizi eder ve onlara değer veririz. Ayrıca, onların fotoğrafını çekmeyi sever, bu fotoğrafları evimizdekilere, ailemize ve arkadaşlarımıza gösteririz. Ancak, evcil hayvanların fotoğraflarını harika bir şekilde çekmek zordur. Onlar, önceden talimat verilmiş gibi hareket etmezler ve yüksek kaliteli bir portre fotoğrafı çekimini etkileyen birçok etken bulunur. Çekim başarısı, bütün etkenlerin bir araya başarılı bir şekilde getirilmesine bağlıdır. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için bu süreç zorlayıcı olabilmektedir. Yine de yeteri kadar uygulama ve sabır ile birlikte son derece etkileyici evcil hayvan fotoğrafları çekebilirsiniz.



Fotoğraf: Renate Rio

Doğru Konumu Seçmek

Evcil hayvanınızın en rahat olacağı yerleri planlayın. Köpekler parklarda koşarken ve açık alanlarda oynarken kendilerini çok rahat hissederler, ki bu alanlarda onların fotoğrafını çekmek iyi bir tercihtir. Kediler ise açık alanlardan pek fazla hoşlanmadıkları için onların fotoğrafını ev ortamında çekmek iyi bir tercih olacaktır. Benzer şekilde, hamsterler, yılanlar veya kuşlar, doğal yaşam alanlarına en benzer hissettikleri alanda fotoğraflandıkları zaman daha rahat davranacaklardır. Evcil hayvanların fotoğraflarını yabancısı oldukları bir ortamda çekmeye çalıştığınızda, kendilerini gergin hissedeceklerdir. Evcil hayvanlar, tanıdık yüzlerle, nesnelerle ve hatta kokularla karşılaştıklarında çevrelerine kolaylıkla uyum sağlayacaktır. Böyle alanlarda evcil hayvanlarınızın en rahat hali ile fotoğrafını çekebilirsiniz.

Fotoğraf: Vanja Borko


Dağınık Işığı Arayın


Hangi portre türünde çekim yaparsanız yapın, ışık kilit ögedir. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için hazırlanan bu makalede doğal ışıktan bahsedeceğim. Eğer kapalı alanlarda çekim yapıyorsanız, evcil hayvanınızı dağınık ışığın yüksek kalitede ve nicelikte olduğu yerlere yerleştirin. Bunu, pencerenizin yakınlarına beyaz bir kağıt parçası koyarak da gerçekleştirebilirsiniz. Eğer açık alanlarda çekim yapıyorsanız, dengeli bir şekilde gölgelenmiş alanlarda (ağaç yaprakları arasından ışık huzmelerinin süzüldüğü yerlerde değil) ya da bulutlu havalarda en başarılı sonuçları alabilirsiniz.

Fotoğraf: Anna
Evcil hayvanlarınız ışığın dengeli bir şekilde dağıldığı ve kendilerini rahat ve stressiz hissettikleri bir alanda ise, arzuladığınız fotoğrafı çekebilirsiniz. Dikkat dağıtıcı ögeleri — insanlar ya da diğer hayvanlar olabilir —ortadan kaldırın. Evcil hayvanın dikkatini dağıtabilecek sesli müzik çalıyorsa, sesini kısın. Sakin olun ve evcil hayvanınızın, nerede olmanızı istiyorsa, oraya geçin. Ondan yavaşça uzaklaşın ve mümkünse onun göz hizasına eğilin, en azından diz çökün. Alternatif olarak, hayvanı bir masanın üzerine yerleştirerek sizinle aynı hizaya gelmesini sağlayabilirsiniz. Hayvanın nasıl davranmak istiyorsa öyle davranmasına izin verin ve iyi bir fotoğraf imkanının oluşmasını bekleyin. Fırsat bulur bulmaz çekim yapın. Birçok çekim yapmaya hazır olun, doğru anın gelmesi hususunda sabırlı olun ve o anı bekleyin, gerekiyorsa bu süreci tekrarlayın.

Fotoğraf: Stacy Griebel
Eğer hayvanın dikkati dağılır ya da sabrı taşarsa, kamerayı yere bırakın ve onunla bir süre oynayın. Onların sosyalleşme, yeme, içme, hatta kısa bir süre de olsa şekerleme yapabilme ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Hayvan hazır olduğunda tekrar çekim işlemine başlayabilirsiniz. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için evcil hayvan fotoğrafçılığı zorlayıcı bir süreç gibi görünebilir, ancak sabır gösterirseniz, unutulmayacak anılarla ödüllendirilebilirsiniz.




Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status