Son Yazılar

4 Haziran 2016 Cumartesi

Düğün Fotoğrafçılığı İçin 5 Temel Ayar


Etkileyici düğün fotoğrafları çekebilmek için aşağıdaki ayarları öğrenin.


1. Diyafram Öncelikli Mod kullanın. Bu sayede diyafram değerini seçebilir, perde hızı seçimini kameranıza bırakabilirsiniz. Bu sayede pozlama hakkında endişe duymadan çekiminizi yapabilirsiniz.




2. Otomatik Beyaz Dengesini Kullanın. Birçok farklı ışık kaynağına, gün ışığı, düğün salonlarındaki yapay ışıklar, maruz kalabilirsiniz, bu nedenle sürekli olarak beyaz dengesini değiştirme fırsatı bulamayabilirsiniz.



3. RAW Formatında Çekin. RAW dosyalar düzenleme sırasında size çok fazla imkan sağlayacaktır, kazara az ya da aşırı pozlama yaptıysanız bu özellik hayat kurtarıcıdır, kısa bir süre içinde fotoğrafı düzeltebilirsiniz.


4. Sürekli Çekim Modu kullanarak çekim yapın. En içten görüntüleri yakalayabilmek için hızlı olmanız gerekir; sürekli çekim modu kullanmak bu konuda size yardım edecektir, çünkü çok hızlı bir şekilde fotoğraf çekebileceksiniz.


5. Otomatik ISO kullanın. Kamera ayarları hakkında sürekli endişelenip durmak istemiyor ve sadece çekime odaklanmak istiyorsanız, otomatik ISO ayarına geçiş yapın ve ışık değişikliklerini kameranın ayarlamasını bekleyin.

© Rebecca Greig

4 yorum :

  1. Iyi gunler uzun zamandir fotogtafcilik kursuna baslamak isteyip bir turlu bulamadim. Bu blog sayfasi gercekten cok faydali hicbir bilgim olmamasina ragmen cok iyi bir sekilde aciklanmis. Ellerinize saglik. Bende kendime oncelikle iyi bir fotograf makinesi almam gerektigine karar verdim fakat bu konudaki bilgim cok sinirli. Suanki piyasadakilerle ilgili hicbir bilgim yok. Eger yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Tam da aradığınız soruların cevabını içerecek bir yazıyı birkaç gün içinde yayınlamamayı planlıyoruz. Eğer vaktiniz varsa, o yazıyı okumayı bekleyebilirsiniz.

      Vaktiniz yoksa, bu ise ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, söylerseniz size yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  2. Bir kac gun bekleyip yazinizi okuyacagim oyleyse daha sonra sorularim olursa yine yardimci olursaniz cok sevinirim :") heyecanla bekliyorum yazinizi!

    YanıtlaSil
  3. Abi senden allah razı olsun çok güzel bir şekilde açıklamalariniz var iyiki varsınız ben burdan fotoğraf la dair bilgiler öğreniyorum çok güzel ve faydalı bir blog teşekkür ederim 😊👏👏👏👌👍

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status