Son Yazılar

4 Haziran 2016 Cumartesi

Perde Hızını Başarılı Bir Şekilde Kullanmak İçin 10 İpucu





  1. Çok hızlı perde hızları kullanmayın. Bazı kameralar çok hızlı perde hızları ile çekimi başarıyla gerçekleştirebilmektedir, fakat bu her zaman gerekli değildir. Çekim yapacağınız nesne ile perde hızınız dengeli olmalı.
  2. Kalabalıktan uzaklaşın. Uzun pozlama yapıyorsanız, kadraj içinde sabit durmayan herhangi bir varlık tam olarak kaydedilemeyecek ya da renklerden oluşan çizgiler halinde belirecektir.
  3. Hızlı harekete yavaş perde hızı. Artistik su damlacıkları fotoğraflarının bir çoğu hızlı flaş senkron hızı ile birleştirilmiş çok yavaş perde hızları ile elde edilmektedir.
  4. Uzaktan kumanda kullanın. Düşük perde hızları kullandığınızda, deklanşöre basmanızdan kaynaklanabilecek kamera sarsıntılarını önlemek isteyeceksiniz.

  5. Zamanlayıcı özelliğini kullanın. Bir uzaktan kumandaya sahip değilseniz, kameranızdaki otomatik zamanlayıcı özelliğini kullanabilirsiniz.
  6. Odaklama önemlidir. Hızlı bir perde hızı kullanıyor olmanız, her zaman keskin bir görüntü elde edeceğiniz anlamına gelmiyor – bunu unutmak, şaşırtıcı derecede kolaydır. Ön-odaklama, aksiyon çekimlerinde en iyi çözümdür.
  7. Photoshop efektleri... Farklı perde hızları kullanarak elde ettiğiniz farklı çekimleri Photoshop kullanarak birleştirerek sanatsal görüntüler elde edebilirsiniz.
  8. Çok düşük perde hızları kullanmayın. Dakikalar sürecek uzun pozlamalar yapmak bazen nihai görüntü üzerinde hiçbir katkı sağlamamaktadır.
  9. Grenden (Noise) kaçının. 30 saniyeden daha uzun süren çekimlerde, dijital gürültüler daha belirgin bir hale gelebilir – kameranızdaki dahili Uzun Pozlama Gürültü Azaltma özelliğini kullanarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
  10. Hareketle kaydırma (pan) yapın. Düşük perde hızları kullanın ve hızlı hareket eden nesneyi keskin, çevresini bulanık bırakarak Pan Tekniği uygulayın.

© Rebecca Greig

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status