Son Yazılar

3 Haziran 2016 Cuma

Fotoğrafçılıkta Renk Teorisinin Kullanımı


Aşağıdaki basit ipuçlarını takip ederek renk teorisine vakıf olabilirsiniz.

Farklı tonların etkilerinin ve birbirleriyle nasıl çalıştığının anlaşılması önemlidir. Geleneksel teoride, kırmızı, sarı ve mavi ana; yeşil, turuncu ve mor ara renklerdir.




© Rebecca Greig

Sarı

Uyarıcı bir renk olduğu düşünülen sarı aynı zamanda görsel odaklanmanın en zor olduğu renklerden birisidir; bu nedenle aşırı parlak tonlar oluşturmaktan kaçının.

© Rebecca Greig

Kırmızı

Yüksek bir görünürlüğe sahip olduğu için kırmızı herhangi bir fotoğraftaki en baskın tonlardan biri haline gelmektedir; bu nedenle çekimlerinizi çarpıcı bir hale getirecektir.

© Rebecca Greig

Mavi

Melaknoli ile ilişkili olan mavi aynı zamanda doğa renklerine de oldukça yakındır; canlı gökyüzü ve deniz fotoğraflarının etkisinin artırılmasında önemli rol oynamaktadır. Etkiyi artırmak için polarize filtreler kullanılabilir.

© Rebecca Greig


Yeşil

Yeşil doğanın rengidir, canlılık ve hayatı imgeler. Yeşil ve kırmızı birbirini tamamlamaktadır; birbirleriyle kullanıldığında, diğerini ön plana çıkarır.

© Rebecca Greig

Turuncu

Kırmızı ve sarıyı dengeleyerek turuncu ögeleri kullanmak görüntüyü bozmadan dikkati üzerine çekebilirsiniz. Turuncu, mavi tonlarla kullanıldığında harika sonuçlar vermektedir.

© Rebecca Greig

Mor

Dijital sensörler mor tonları ile mücadele etme konusunda genellikle sıkıntı yaşarlar. Tonlar, doygunluk ve parlaklık düzeyleri ile düzenlemeler yaparak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status