Son Yazılar

19 Haziran 2016 Pazar

Kamera Sarsıntısını Nasıl Engelleyebilirsiniz?


Portre çekimlerinizde fotoğrafınız bulanık mı çıkıyor? Kamera sarsıntısından dolayı sorun mu yaşıyorsunuz? Aşağıdaki 5 ipucunu takip ederek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.



1. Bir Üçayak Kullanın

© N-Photo
Lensinizin odak uzaklığının tersi bir perde hızında ya da daha yavaş bir hızda çekim yapıyorsanız (örneğin, 50mm için 1/50 saniye ya da daha yavaş), elde yapacağınız çekimlerde bulanık çekme riski meydana gelecektir. Bu gibi durumlarda bir üçayak kullanın.

2. Ayna Kilitleme Özelliği

© N-Photo
Çekim yaparken, kameranın içinde yer alan bir ayna çok hızlı bir şekilde hareket eder. Düşük perde hızlarında, bu hareket bulanıklığa neden olabilir, bu nedenle Ayna Kilitleme özelliğini aktifleştirin.

3. Seri Çekim Modu

© N-Photo


Deklanşöre uyguladığınız basma hareketi de kamera sarsıntısına neden olabilir, bir üçayak kullansanız bile. Yüksek-hızlı Sürekli Çekim modunu kullanarak, ilk fotoğrafınız bulanık olsa bile, sonraki fotoğraflarınızda bulanıklık olma riski en aza inecektir.

4. Uzaktan Kumanda

© N-Photo
Deklanşöre basacağınız için kamera sarsıntısı meydana gelebilir diye endişeleniyorsanız, DSLR'nize dokunmadan çekim yapmanızı sağlayacak bir uzaktan kumanda kullanabilirsiniz. Portre çekimlerinde otomatik zamanlayıcı özelliği zaman kaybetmenize neden olabilir.

5. Canlı İzleme Özelliği

© N-Photo
Özellikle uzun pozlamalar yapıyorsanız, Canlı İzleme özelliği oldukça kullanışlıdır. Kompozisyonunuzu oluşturmanıza büyük ekranı ile yardım etmekle kalmaz, aynı zamanda aynayı da devre dışı bırakarak ayna hareketinin bulanıklığa sebep olmasının önüne geçer.

© N-Photo

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status