Son Yazılar

22 Mart 2017 Çarşamba

İlkbaharın Eğlencesini Fotoğraflamak İçin 5 İpucu


Umarım dünyanın neresinde olursanız olun kar erimiştir. Kuzey Yarım Küre'de yaşayan birçok insan için zorlu bir kış oldu ... eminim kameralar yerine kar kürekleri tutan insanların sayısı daha fazladır. Ama nergizlerin baharın gelişini müjdelediğine göre, kışlık elbiselerinizi dolaplara kaldırmanın ve kamera ile dışarı çıkmanın zamanı gelmiş demektir. Bu makalede, size doğru çekimi gösterecek bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.



1. Doğru Zamanı Belirlemek

Fotoğraf: Nick Kelsh

İlkbaharda, hava ve ışık son derece uygundur. Okuldan sonra ve akşam yemeğinden önce bile, güzel bir düşük açılı güneş ışığı bulabilirsiniz. Yaz mevsiminde, bu yatma zamanına çok daha yakın bir saatte gerçekleşir. Yaz saatlerinde, akşam yemeğinden sonra muhteşem ışık gelir; çocukların banyoya ve yatağa gitmeleri gereken zamanın etrafında. Nisan ve Mayıs'ın serin günleri kesinlikle mükemmel portre havasıdır. Saat 06.30 ya da 7.00, fotoğraf makinenizle — ve sevdiğinizz birisi ile — dışarıda olmak için harika bir zamandır.

2. Doğayı Keşfedin

Fotoğraf: Nick Kelsh

Baharın yeşillikleri daha çok daha yeşildir ve her şey son derece canlıdır. Bahar ayları bir ormanda vakit geçirmenin tartışmasız en güzel zamanıdır - gölgelik alanlarda da yeşile dair bir iz var ama ışık bazı yerlere daha belirgin bir şekilde süzülmektedir. Yaz saatlerinde gölgelik alanlar daha yoğundur ve gölgede her şey daha koyu renktedir. Yapraklar bahar aylarında ortaya çıktığında, ormanda çocuklarınız veya köpeklerinizle birlikte yürürken bir sevinç yaşarsınız. Ağustos ayının sonlarında bu yapraklar daha koyu renklere bürünecek ve biraz solacak - sizin gibi. Bebekler ve ilkbahar çiçekleri rakipsiz bir kombinasyondur. Ve evet, bir lale yemeye çalışan bir bebek harika bir fotoğraf çekimi fırsatı sunabilir. (Yetişkin gözetim gereklidir.) Aynı zamanda, taze koparılmış çiçeklerden bir buketle poz veren herhangi bir çocuk bir mükemmel bir fotoğraf elde etme fırsatı sunacaktır.

3. Yağmurla Kucaklaşın

Fotoğraf: Nick Kelsh

Birkaç yağmur damlası muhtemelen kameranıza çoğu insanın düşündüğü kadar zarar vermeyecektir. Kamera üreticileri kameralarının su geçirmez olduklarını iddia etmez, ancak birçoğu ürünlerini suya dayanıklı olarak nitelendirirler. Bu demek oluyor ki, yağmur damlalarının çiçek tomurcuklarından damladığı yağmurlu bir günde bir yürüyüşe çıkabilir ve kameranız hakkında çok fazla endişelenmeye gerek duymayacaksınız. Bununla ilgili olarak kameranızın kullanım kılavuzunu kontrol edin. Gördüğünüz şeyler sizi şaşırtabilir.



4. Parlak Güzeldir

Fotoğraf: Nick Kelsh

Parlak yağmurluklar ve parlak renkli yağmur çizmeleri harika fotoğraf konularıdır. İnsanlar onları giymemiş olsa bile bu doğrudur. Parlak sarı bir yağmurluk giymiş 6 yaşındaki bir çocuk muhteşem bir fotoğraf konusudur. Elbette eksik bir ön diş fotoğrafınıza zarar vermeyecektir. Yağmurluk ve çizmelerden bahsediyorum...

5. Elbise Seçimi

Fotoğraf: Nick Kelsh

Ailenizle birlikte doğaya çıkıyorsanız ve kameranızı yanınızda taşıyorsanız, ailenizdeki bireylerin parlak renkte giysiler giymelerini tavsiye edin. Evet, biliyorum, ilginç geliyor, ama kesinlikle fotoğraflarınız çok daha iyi çıkacaktır. Çocukları giydirirken, çekeceğiniz fotoğrafları da düşünün. Çekim sonuçlarınızdaki farkı gördükten sonra, bunun ne anlama geldiğini fark edeceksiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status