Son Yazılar

26 Nisan 2017 Çarşamba

Fotoğrafçılıkta Prizmaları Yaratıcı Bir Şekilde Kullanmak


Farklı bir fotoğrafçılık tekniği uygulamak mı istiyorsunuz? Küçük bir cam parçasını kullanarak fotoğraflarınızda benzersiz görüntüler elde edebilirsiniz. Fotoğrafçı Mathieu Stern, kolaylıkla bulunabilecek birkaç küçük eşya ile eşsiz çekimlerin nasıl yapılacağına dair bazı ipuçlarını paylaşmış:





Kısa Üçgen Prizma

Maliyet: 10TL

Bu küçük prizma kameranın önüne doğrudan yerleştirildiğinde, en sönük görüntüye bile beklenmedik bir renk katacak göz kamaştıran yansımaları ve gökkuşağı izleri üretir. Bu prizma çok kısa olduğundan, bu efektlerin görüntünüze nasıl işlediğini kontrol etmeniz biraz zor olabilir.

Fotoğraf: Meghan B

Saydam CD-ROM

Maliyet: Bedava

Çekmecelerinizde gizlenen eski CD'leriniz varsa şansınız var! Genellikle lenslerin korunması amacı ile üretilmiş olan ikinci saydam disk, geniş, sarmal gökkuşağının yapılması için mükemmeldir. Lensin önüne yerleştirin ve konunuza gerçeküstü bir renk cümbüşü oluşturmak için ayarlayın.

Fotoğraf: Meghan B

Dürbün Merceği

Malitet: 20TL

Kamera merceğine doğrudan dik olarak yerleştirildiğinde, dürbün camı yoğun renk saçakları üretebilir. Yapay "güneş ışınımı" etkisi üretebilmek için harika bir taşınabilir eşyadır Ne yazık ki, kullanabilmek için çok fazla deneme yapmak gerekmektedir.

Fotoğraf: Meghan B


Gözlük Camı

Maliyet: Bedava

Belki de listemizde bulacağımız en kolay şey, tek yapmanız gereken okum gözlüklerinizin camını çıkarmaktır. Kameranın önüne yerleştirildiğinde, görüntünün kesitlerini bulanıklaştıran hayali bir ışık efekti yaratması beklenmektedir. Bir gözlük kullanmak, genellikle bir görüntünün derinliğini vurgulamak için yararlıdır.

Fotoğraf: Meghan B

Dev Okul Prizmaları

Maliyet: 100TL

Bu prizmalar, yukarıda bahsedilen etkilerin çoğunu verecektir. Kamera önün doğrudan yerleştirildiğinde gökyüzünü yansıtan ve izleyicinin bakış açısı ile oynayan benzersiz bir eğimli bokeh oluşturacaktır. Ne yazık ki bu prizmaların ağırlığı taşınabilirlik açısından makul değildir.

Fotoğraf: Meghan B


Uzun Üçgen Prizma

Maliyet: 75TL

Yukarıda bahsedilen prizma türlerinin çoğundan pahalı ve ağır olsa da, son derece kolay kullanışlı bir prizma türüdür. Uygun bir şekilde kullanıldığında, modelin yüzeyine düşen yoğun bir gökkuşağı oluşumuna neden olması beklenmektedir.

Fotoğraf: Meghan B

Eski Masaüstü Saat Camı

Maliyet: Bedava

Kiminin çöpünün kimine göre hazine olmasına bir örnek. Bu tür camları basit bir şekilde lensin önüne yerleştirdiğinizde önemsiz arka plan ayrıntılarını ortadan kaldıran yoğun, bulanık vinyetler oluşturur. Sonuç olarak, saat camı, izleyicilerinin gözünü fotoğrafın belirli bir noktasına yönlendirmek için kullanılabilir.

Fotoğraf: Meghan B

Kaleydoskop (Çiçek Dürbünü) Lensi

Maliyet: 10TL

Bulunması son derece kolay olsa da bu lenslerin her durumda kullanılmasının mümkün olmadığı bir kullanımı vardır. Kamera lensinin bir tarafına yerleştirildiğinde, kaleydoskop etkisi vermesi beklenir. Bununla birlikte, eğlenceli çekimler yapabilmenizi sağlayacak bir lenstir.
Fotoğraf: Meghan B

Bazı fotoğrafçıların aksine çarpıcı görüntüler elde etmek için pahalı ekipman ya da yazılımlara gerek yoktur. Kolayca erişilebilen bu sekiz objenin kanıtladığı gibi,basit birkaç araç ile hayal gücü sınırlarını zorlayan benzersiz çekimler yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status