Son Yazılar

29 Ocak 2017 Pazar

Fotoğrafçılıkta Hiperfokal Uzaklık: Hesaplama ve Odaklama

Bu makalede, hiperfokal odak uzaklığı (HFD) adı verilen özel odaklama durumunu ve herhangi bir durum için mümkün olan en geniş alan derinliğini (DOF) elde etmek için günümüz DSLR kameralarını nasıl kullanabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğim. Hiperfokal odak noktası, kameranıza mümkün olan en yakın noktadan sonsuzluğa uzanan bir alan derinliği üretmenizi sağlar.

8 Ocak 2017 Pazar

Gece Fotoğrafçılığı ve Işıkla Boyama İpuçları

Gece fotoğrafçılığı, pek çok insanın düşündüğü kadar zor değildir. Bununla birlikte, çekimi doğru bir şekilde bitirmek için gereken önemli araçlar bulunmaktadır. İşte gece fotoğrafçılığı için sahip olmanız gereken zorunlu ve isteğe bağlı ekipmanların bir listesi.

7 Ocak 2017 Cumartesi

Fotoğrafçılıkta Kırpmaya Giriş

Fotoğrafçılıkla ilgili kurslara ya da atölyelere katılmış olsaydınız, şüphesiz, her öğreticinin kompozisyonu anlama ve kırpma hakkında bir şeyler söylediğini duyardınız. Kırpmayı etkili bir şekilde kullanmak çok daha etkili bir şekilde kompoze edilmiş sonuçlar almanızı sağlamanın yanı sıra bilgisayarda yapacağınız rötuş işlemleri sırasında daha az zaman harcamanızı da sağlayacaktır. Yine de, bazı zamanlarda, kompozisyonunuz içerisinde olmaması gerektiğini düşündüğünüz bazı nesnelerin fotoğrafınızın arka planında kaldığını görebilirsiniz. Eğer portre çekimi yapıyorsanız, en küçük bir dikkat dağıtıcı nesne, izleyicinin dikkatini başka noktalara çekecektir. Bu gibi durumlarda, fotoğrafı anında silmek yerine, fotoğrafa bir şans daha verebilirsiniz. Anılar önemlidir ve daha önemli olanı ön plana çıkarmak için kırpma yapılabileceğini düşünüyorum. Rötuş yaparken kırpma yapmak, fotoğrafınızı yeniden kadrajlama şansı vermektedir, ve bunu yapabileceğiniz çeşitli yollar vardır.

1 Ocak 2017 Pazar

Kompozisyonda "7"nin Büyüsü

Bu makale, kompozisyon ipuçları hakkında yazacağım en kısa makalelerden birisi olacaktır. Makalemiz, sadece "7" sayısı ile ilgilidir. Siz de benim gibi biriyseniz ve kameranızı elinize aldığınızda çevrenizi şekillerle ve açılarla görme eğiliminde iseniz, bu makalemiz tam size göre.

Derinlik Duygusu Verebilmek İçin Ön Plan Ögeleri Kullanmak

Fotoğraf çekerken, özellikle manzara çekimlerinde, sahneye derinlik ve etkileyici bir duygu katmak için genellikle asıl konumunuza yoğunlaşır ve bir ön plan ögesi eklemeyi unuturuz. Bu konuda kullanabileceğimiz farklı yaklaşımlar bulunmaktadır. Bu kısa makalede, ön plan ögelerini fotoğraflarınıza dahil edebileceğiniz üç basit ve etkili yolu açıklayacağım. İlki, manzara seminerlerim sırasında 'alt bant' adı ile adlandırdığım tekniktir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status