Son Yazılar

15 Şubat 2018 Perşembe

Sırt Çantanızda Daima Bulundurmanız Gereken 8 Eşya


Her fotoğrafçının sırt çantasında bulundurması gereken birkaç şey var. Önemli bir şeyi unutmadığınızdan emin olmak için listemizi kontrol edin!



“What’s in the Bag?”, Fotoğraf: Alexander McCooke

1. YEDEK HAFIZA KARTI

Mükemmel bir fotoğraf çekmeye çok yaklaşmışken, kameranızın "kart dolu" uyarısı vermesinden daha kötü bir şey yoktur. Tüm fotoğraflarınızı gözden geçirmeden ve kötü resimleri silmekten (çok sinir bozucu ve zaman alan) kaçınmak için, birkaç yedek hafıza kartını çantanızda her zaman hazır bulundurun; hem yer de kaplamazlar!

2. MİKROFİBER BEZLER

Bir mikrofiber bez, bir fotoğrafçının çantasında bulundurabileceği en kullanışlı ve en ucuz aksesuarlardan biridir. Öncelikli olarak, lenslerin üzerindeki kir ve tozların temizlenmesi için kullanılır, ancak fotoğraf makinesi çantanızdaki diğer aksesuarların (bellek kartları, lensler, yanıp sönmeler) çizilmesini veya hasar görmesini önlemek için de son derece yararlıdır.

3. PLASTİK TORBA

Hepimizin başına gelir: yağmura tutuluruz. Beklenmedik yağışlar için çantanızda bir poşet bulundurduğunuzdan emin olun. Tek ihtiyacınız olan, lens için bir delik açmaktır, artık kameranızı kuru tutmak ve mükemmel bir çekim gerçekleştirmek için çok ucuz bir çözümünüz var.

“Matt’s Camera”, Fotoğraf: Jenn Vargas

4. MİNİ ÜÇAYAK

Büyük boy üçayak taşımak her zaman pratik değildir. Sırt çantanıza bir mini üçayak bulundurun ve böylece kameranızı bir destek olmadan çekim yapma zorunluluğundan kurtarın. Bu üçayakların seyahat modelleri, küçük bir şekilde depolanabilmek için özel bir katlama tasarımı ile üretilmiştir; elbette, büyük boy üçayaklar kadar sağlam değildir, yine de çok yönlüdür. Büyük boy üçayağın kullanımının zor olduğu yerlerde de (ağaçlar, duvarlar, çok pürüzlü yüzeyler) kurulabilirler ve düşük ışık koşullarında size avantaj sağlayacaktır.

“Taking Pictures”, Fotoğraf: Lee Haywood




5. FLAŞ

Çekimlerinize ek ışık eklenmesi için flaş gereklidir. Daha önce denemediyseniz, fotoğrafçılığınıza yepyeni bir derinlik ve boyut kattığını hızla göreceksiniz. Her ciddi fotoğrafçı için bir flaş şarttır.

6. PİL

Tüm bir gün boyunca çekim pil ömrünüzü azaltır, özellikle de LCD ekranı aşırı parlak derecede kullanırsanız, pil ömrü kısalır. Çantamda her zaman yedek bir pil bulundururum. Ayrıca kamerayı kapatıp tekrar tekrar açmanın çok fazla pil gücü kullandığını da fark ettim. Sanırım, yedek bir pil bulundurmanın gerekliliği açıktır; piliniz bitmemişse, başka bir şey yapmanız gerekmiyor, kameranızı toplayın ve eve gidin!

7. LENS

Değiştirilebilir bir objektife sahip bir kamera kullanıyorsanız, en az iki lens bulundurmanız çok önemlidir. Bu, odak uzaklığı ile daha fazla seçeneğe sahip olmak anlamına gelir ve ana lensinize herhangi bir şey olursa, yedek lens kullanılabilir olacaktır.

“70-200”, Fotoğraf: Nathanael Coyne

8. KULLANIM KILAVUZU

El kitabınızı çantanıza koymanız, sizi bir gün kurtarabilir. Bir kamera problemini veya zorlandığınız bir ayarı düzeltmek için kullanılabilir. Fotoğraf makinenizdeki tüm ayarları hatırlamak zor olabilir, bu nedenle daima elinizin altında bulundurun!

© James  Cottis

1 yorum :

  1. sadece teşekkür etmek istedim. harika bir yazı.

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status