Son Yazılar

30 Nisan 2018 Pazartesi

Fokları Fotoğraflamak



Ekipman

Yarı profesyonel ya da bir DSLR, hangi kamerayı kullanıyor olursanız olun fark etmez, bir telefoto lense ihtiyacınız olacaktır. En önemli unsur, hayvanın kendisi olacağı için hem ona çok yakınlaşmadan hem de korkutmadan fotoğraf çekmelisiniz. Ayrıca, kişisel güvenliğiniz için de telefoto lens faydalı olacaktır.


Uzun bir lense sahip bir DSLR ile birlikte bir tekayak ya da çekim için acele etme gereği duymayacaksanız bir üçayak işinize yarayacaktır.


Teknik

Genellikle, yer seviyesine daha yakın bir açı ile yapılan çekimler, göz hizasından yapılan çekimlerden daha iyi bir bakış açısı verecektir. Yere yakın bir şekilde durmanız hayvanın göz hizasına inmenizi sağlayacak, dağınık arka planları odak dışı tutmanızı sağlayacaktır.

İnsan ya da hayvan, herhangi bir portre çekiminde olduğu gibi, konunun gözlerine odaklanılmalıdır, bu nedenle kompozisyonu ayarlamadan önce gözlerin keskin çıktığından emin olunmalıdır.



Çekim sürecinde karşılaşılacak en önemli sorunlardan birisi de ışıktır. Sert ışık koyu tenli bu hayvanların fotoğrafının çekiminde aşırı karşıtlık meydana geleceği anlamına gelir – ve çekim mesafesinden dolayı flaş ya da yansıtıcı kullanılamayacaktır.

Koyu renkli bir konu ile çalıştığınız için vurgu noktalarında ışık parlamaları olmadığından emin olmak için histogramı kontrol etmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status