Son Yazılar

30 Nisan 2018 Pazartesi

Yabani Tavşanları Fotoğraflamak



Yabani tavşanlar harika fotoğrafik konulardır, ancak evcil tavşanlardan farklı olarak, onları korkutursanız 20 dakika içinde geri dönmezler. Aslında, kameranız kurulu ve tekniklere hakim olduğunuzda, 24 saat sonra bile onları görürseniz şanslısınız demektir. Mart ayının başlarında otlar daha yeni yeşermeye başladığı için buğday tarlaları ve diğer ekili alanlarda yabani tavşanları fotoğraflamak mümkündür, ayrıca, mart ayından sonra yaşamlarına devam eden, üreyen ve beslenen yabani tavşanları fotoğraflamak da mümkündür.





Ekipman

Uzun bir lense ihtiyacınız olacaktır, ne kadar uzun bir lensiniz olursa o kadar iyidir, ancak herkes 500mm bir lense sahip olamayacağı için başlangıç için 70-300mm lens de işinize yarayacaktır. Uzun lensler kullanılırken üçayak kullanmak bir gerekliliktir. Kamuflaj kullanımı, lensi gizlediği için işe yarayabilir, ancak sessiz kaldığınız müddetçe zorunluluk değildir.




>

Teknik

Her şeyden önce, onları bulmalısınız. Aracınızla bir tur atmak faydalı olabilir ancak özel mülklere girmeniz gerekirse izin almayı unutmayın. Ayrıca, onları bulmak için insanlara da sorabilirsiniz. Yerliler genellikle yabani tavşanların nerede bulunabileceği hakkında bir fikre sahip olacaktır. Sadece, bir fotoğrafçı olduğunuzu ve onlara zarar vermeyeceğinizi belirtin.

Yabani tavşanlar büyük kulaklara ve olağanüstü görme ve koklama duyusuna sahiptir. Bu nedenle, sağlıklı bir yabani tavşanı alt etmenin herhangi bir yolu yoktur, bu yüzden günün erken saatlerinde ya da akşamüzeri çekim yapmayı planladığınız alana ulaşmış olmalı ve beklemelisiniz. Yabani tavşanlar gün boyunca ormanda ya da kalın çim örtüsü altında gizlenme eğilimindedirler, hava rüzgarlıysa çimlerin altında uzanacak ve hareket etmeyecektirler, bu nedenle ya rüzgarın durmasını beklemeli ya da daha rüzgarsız bir bir günde geri gelmelisiniz.

Bir yabani tavşanla karşılaşmış olmanız her zaman daha fazlasını bulacağınız anlamına gelmez. Aileleri aramaya çalışın, özellikle bir dişi yabani tavşanla karşılaşırsanız, çevresinde daha fazla yabani tavşan olması ihtimali bulunacaktır. Daha yaşlı olanlara da dikkat etmelisiniz, çünkü bunlar genellikle daha rahat hareket edeceklerdir, ancak sizinle karşılaştıklarında hareketsiz kalacaklardır, eğer karşılaşmanızda hayvan stresliyse, yavaşça geri dönmelisiniz.


Yabani bir tavşanla karşılaşırsanız, ışık ve rüzgar yönlerini ve çekim konumunu belirlemek için zaman ayırın. Çok nadir bir şekilde yön değiştiren yabani tavşanın fotoğrafını çekin. Koşularını sıralamaları için beklemeniz gerekebilir. Ayrıca, rahatsız edilmedikleri müddetçe grup olarak çok hoş çekim fırsatı sunabilirler.

Pozisyonunuzu alın, yere uzanın, kameranın lens düzlemi ile yabani tavşanın gözünü aynı hizada tutun, ancak çekim için acele etmeyin, çünkü hareket etmediğiniz sürece, uzun süre sizin varlığınızdan rahatsız olmayacaklardır. Yeterince beklerseniz, biri yemlenmeye başlayacaktır, onu diğerleri takip edecektir. Çekime başladığınızda küçük hareketler yapmanız gerekir, çünkü bir yabani tavşan ne olduğunu anlamak için size bakacaktır, ancak bir tehdit oluşturmadığınızı düşündüklerinde, oldukları yerde kalacaklardır.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status