Son Yazılar

3 Nisan 2018 Salı

Fotoğrafçılığınızı İleri Seviyeye Taşıyacak Kuş Fotoğrafçılığı İpuçları


Bir kuş fotoğrafını güzel kılan nedir?

Kompozisyon mu?

Işık mı?

Ya da dikkatinizi ilk çeken şey bakış açısı mı?



Peki, ilk fark ettiğiniz hangisi olursa olsun, yukarıdaki etkenlerin her biri (ve diğerleri) kuş fotoğrafçılığınızı bir sonraki seviyeye taşırken önem arz edecektir.

Kuş fotoğrafçılığınızı bir sonraki seviyeye götürmenize yardımcı olacak birkaç ipucunu aşağıda bulabilirsiniz.

Fotoğraf: Paul Rossi

Not: Aşağıdaki tüm fotoğraflar Paul Rossi tarafından çekilmiştir.

Kuş Fotoğrafçılığınızla Bir Hikaye Oluşturun

Fotoğraf: Paul Rossi

Bana sorarsanız, bir kişinin sıradan bir fotoğrafı ile bir portre arasındaki fark, ikincisinin fotoğraftaki kişi hakkında bir şeyler anlatıyor olmasıdır.

Bir duyguyu tetikler, bir şeyler hissetmemizi sağlar ve bize görüntüdeki kişi hakkında daha fazla bilgi verir.

Aynı bağlam, kuş fotoğrafçılığında da geçerlidir.

Kuşun çevresini, günün saatini, manzaranın havasını veya kuşun davranışını birleştirmenin yollarını arayın.

Fotoğraf: Paul Rossi

Çekiminizdeki basit sonbahar yaprakları, izleyicinin kuşun hayatının neye benzediği ile ilgili bir fikir yürütmesine yardımcı olur.

Daha da iyisi, bir hareket yakalamayı deneyin – örneğin, yukarıdaki gibi, bir kuşun yiyecek peşinde gezinişi.

Bu şekilde davranmak fotoğrafa karakter kazandırır ve izleyicilerin fotoğrafla derinlemesine bağlantı kurmasına yardımcı olur.

İleri Okumalar:




Yumuşak Işık Kullanmanın Yollarını Bulun

Fotoğraf: Paul Rossi

Yumuşak ışık ile ilgili en önemli husus, sert ışık kullanıldığında ortaya çıkarak mücadele etmeyi gerektiren sert gölgelerin bulunmamasıdır.

Sadece bu kadar da değil, günün en yumuşak ışığı gün doğumu ve gün batımı sırasında gerçekleştiği için çekimde sıcak tonları dahil edebilmek için fırsatlar oluşacaktır.

Bu, hem kuşun vücudunda  hem de arka planda sert gölgeler oluşmayacağından dolayı kuş fotoğrafçılığında son derece faydalı olacaktır.

Fotoğraf: Paul Rossi

Ayrıca, sabahın erken ve akşamın geç saatleri kuşların en aktif olduğu zamandır; bu zamanlarda kuşlar yiyecek arama, yıkanma ve diğer eylemleri yapma halindedirler.

Sabahın erken ya da akşamın geç saatlerinde çekim yapmıyorsanız güneş ışınlarını filtreleyerek dağınık ışık oluşmasını sağlayacak bulutlu bir günde çekim yapmayı bekleyebilirsiniz.

Tabii ki, altın saatlerde elde edebileceğiniz sıcak, yumuşak ışıltıyı elde edemezsiniz, ancak yukarıda da gördüğünüz üzere, bulutlu günlerde elde edilen yumuşak ışıkla ilgili bir sorun bulunmamaktadır.

Kırpma Amacınızı Belirleyin

Fotoğraf: Paul Rossi

Bazen, kuşun çevresini de kapsayan geniş bir fotoğraf çekmek en iyi tercihtir.

Ancak, çoğu zamanlarda, izleyiciye fotoğrafını çektiğiniz kuşun daha yakın ve daha samimi bir görünümünü vermeniz gerekir.

Yukarıdaki fotoğrafta, kuşun çevresi dikkatli bir şekilde kırpılmıştır. Bu, dikkat dağıtıcı ögeleri en aza indirmeye yardımcı olur ve dikkati kuşun üzerine yoğunlaştırır.

Fotoğraf: Paul Rossi


Benzer şekilde, bu çekimde dikkatin üzerine yoğunlaşması istenen kuşun kendisidir.

Bu nedenle, fotoğrafı daha geniş bir açı ile çekmek için herhangi bir neden bulunmamaktadır – istediğimiz her şey kuşun vücudundadır.

Bu nedenle, izleyicilere kuşla ilgili daha iyi bir bakış açısı kazandıracağını düşündüğünüz durumlarda fotoğrafı kırpmaktan korkmayın.

Yaygın Kuşlarla Denemeler Yapın

Fotoğraf: Paul Rossi

Yukarıdaki kuş fotoğrafçılığı ipuçlarının hepsi güzel, ancak fotoğraflarınızın kalitesini artırabilmenin temel yolu sadece deneme yapmak ve çok çalışmaktan geçer.

Bu, gündelik hayatta karşılaşacağınız nar bülbülleri ve ispinozları fotoğraflamak anlamına gelse bile, arka bahçenizde bulunan kuşlar üzerinde kompozisyon ve çerçeveleme, arka plan, ilginç açılar ve kamera ayarları üzerinde çalışmalısınız.

Sonuç olarak, çektiğiniz fotoğraflar üzerinde en fazla etkiye sahip olan sizsiniz, bu nedenle ekipman çılgınlığına kapılmaya direnin ve bunun yerine kuşların fotoğrafını nasıl çekebileceğiniz hususunda kendinizi eğitmeye odaklanın.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status