Son Yazılar

23 Nisan 2018 Pazartesi

Köprülerin Fotoğrafını Çekmek İçin 5 Önemli İpucu



Günün En İyi Zamanı Nedir?

Günün erken ve geç saatleri dokuları ve sahnedeki sıcaklığı vurgulayacağı, parlak gün ışığı altında olduğu gibi sert gölgelere ve detay kayıplarına neden olmayacağı için en ideal zamanlardır.


Eğer güneşin batmasını beklerseniz, uzun pozlamalar yapabilir ve hareket halindeki trafik ışıklarının fotoğrafını çekerek ışık izlerini yakalayabilirsiniz. Çoğu DSLR 30 saniyelik çekimlere izin vermektedir yine de siz daha uzun süreli çekimler yapmak isterseniz, B (BULB) ayarını kullanabilirsiniz.

Bulb modunu kullanırsanız, çekiminiz tamamlanmadan pilin bitmesi tehlikesini göz önünde bulundurun. Uzun pozlamalar için bir üçayak ve uzaktan kumanda kullanmanızın daha faydalı olacağını unutmayın.




Geniş Açılı Lens Kullanmalı Mıyım?

Bir köprü fotoğrafı çekiyorsanız, geniş açılı bir lens kullandığınızda ilgi çekici ön plan ögelerini de çerçeveye dahil edebilirsiniz. Sadece, dar bir diyafram kullandığınızdan emin olun, böylece çerçevedeki her şey odakta kalacaktır. Geniş açılı lensler, ayrıca bir telefoto lens kullandığınızda hareket etmenizin mümkün olmadığı ve köprünün çevresinde ilginç detayların bulunduğunda da etkilidir. Köprünün altına inerseniz, geniş açılı lens kullandığınızda, köprünün size yakın olan kısmı abartılı şekilde büyük, uç noktaları da ufuk noktasına doğru daralıyormuş gibi görünecektir.

Manzarada gökyüzünün ve yer yüzünün çok fazla baskın olduğunu düşünürseniz, fotoğrafları birleştirerek bir panorama oluşturabilirsiniz.


Telefoto Lens Ne Zaman Kullanılır

Detaylara yoğunlaşmak istediğinizde, bir telefoto lens kullanabilirsiniz. Köprünün ayakları gibi güçlü çizgileri yakalamak istediğinizde de bir telefoto lens kullanışlı olacaktır.


Bir Köprüde Başka Neyin Fotoğrafını Çekebilirim?

Köprüler, özellikle de eski olanlar, birkaç çekime değecek ilginç detaylara sahip olabilir. İşaretler, destekler, somunlar, vidalar ve hatta paslanmış doku bile ilgi çekici bir görüntü ortaya çıkarabilir.


Çekimlerimde Köprüleri Yaratıcı Bir Şekilde Nasıl Kullanabilirim?

İzleyicilere tepenin ardında ne olduğunu düşündürmek için yollar, kanallar ve nehirleri aşan köprüleri kullanabilirsiniz. Eğer bunu yapmak istediğiniz yer bir köprünün altı ise pozlamanızı kontrol edin ve eğer gerekiyorsa, çekiminizi basamaklayın.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status