Son Yazılar

23 Nisan 2018 Pazartesi

Peyzajdaki Deniz Feneri Fotoğrafları Nasıl Çekilir



Türkiye'nin sahilleri, kameranızla birlikte ziyaret edebileceğiniz çok sayıda deniz fenerine ev sahipliği yapmaktadır. Bazıları halka açıktır ve ziyaret etmeye değer, fakat biz burada daha geniş bir manzara ile deniz fenerlerinin fotoğrafının çekilmesinden bahsedeceğiz.



Kameranızı ve her zaman kullandığınız lensleri yanınıza alın, çünkü çok fazla yakınlaşmayacağız. Küçük bir gövdesi olan küçük bir kamerayı ceket cebinizde ya da sırt çantanızda bir yerlerde taşımayı tercih edebilirsiniz, paketlenmiş gıdalardan çok daha fazla yer kaplamayacaktır.


Günün erken ya da geç saatlerinde dışarı çıkmayı planlıyorsanız, bir üçayak kullanmanız gerekecektir. Bunun dışında kalan zamanlarda elde çekim yapabilirsiniz. Filtreler, özellikle renkleri zenginleştirmek ve mavi gökyüzünün doygunluğunu ön plana çıkarmak ve parlamaları azaltmak içn için polarize filtreler de taşımaya değecektir.

Deniz fenerlerini arıyorsanız, yakınınızdaki deniz fenerleri ve onlar hakkında bilgi almak için İnternet'i kullanın. Diğer fotoğrafçıların ziyaret ettiği yerlere bakın, hızlı bir şekilde deniz fenerine ulaşmak için GPS koordinatları ve yol tariflerini not edin.




Ayaklarınızı kullanın! Konunuzun çevresinde tur atmanız her zaman tavsiye edilir, ve söz konusu deniz fenerleri olunca özellikle etkilidir. Böylece konunuzu, fenerin bulunduğu kumsal ya da çevresi ile bir bağlam içinde sunabilirsiniz.

Lenslerden bahsetmek gerekirse, geniş açılı ve telefoto lensler kullanmanız gerekir. Geniş açılı lensler ön planın daha fazlasını kullanmanıza izin verirken telefoto lensler ayrıntılı bir şekilde çekmenizi sağlar ve deniz fenerini çevresel bağlamda sunmada mükemmeldir.


Birçok deniz feneri halen faaliyette olduğu için onların fotoğrafını çekmek için şafak vakti ya da alacakaranlıkta deniz fenerinin ışığı açık olduğunda fotoğraflamak en iyisidir. Fenerin ışığının çok daha parlak olacağını ve doğru ölçüm yapmazsanız aşır pozlamalar meydana geleceğini unutmayın.

Günün o saatlerinde, etrafta çok fazla ışık olmayacağı için bir üçayak ve uzaktan kullanmanız gerekecektir. Eğer yeterince yavaş bir perde hızı kullanırsanız, lambanın tam dönüşünün fotoğrafını çekebilirsiniz.


Düşük ışık ve fırtınalı gökyüzü de göz ardı edilmemelidir, özellikle deniz fenerinin kıyılarındaki kayalara çarpan dalgalar fotoğrafa eklenebilir.

Deniz fenerleri çoğu ışık koşulunda fotojenik görünebilir, ancak parlak gün ışığı altında karşıtlık problemleri nedeni ile fotoğraf çekiminde zorluklar ortaya çıkabilir – çünkü deniz fenerlerinde en yaygın olarak kullanılan renk beyazdır. Bu nedenle, aynı renkte bir gökyüzü altında fotoğraf çekmek zorlaşacaktır.

© David Clapp

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status