Son Yazılar

23 Nisan 2018 Pazartesi

Fotoğraftan İstenmeyen Bir Öge Nasıl Çıkartılır


Aşağıdaki pembemsi gökyüzüne karşı duran ikiz minareler etkileyici bir görüntü ortaya çıkarmış. Fotoğrafı bozan tek öge ise, sağ taraftaki modern sokak lambası. Hadi onu fotoğraftan çıkartalım!



Aidan O'Rourke

İlk önce, klonlama aracını kullanarak, sokak lambasının sağ tarafından belirli bir alanı kopyalayarak bunu sokak lambasının üstüne yapıştırıyoruz. Vücudun bir kısmında bir rahatsızlık olduğunda, sağlıklı diğer alanlardan hastalıklı alana aşılama yapmak gibi bir işlem uyguluyoruz.

Aidan O'Rourke



Lambanın direği ile caminin kesiştiği alanda yakınlaştırma yapalım. Caminin duvarındaki pencere gibi alanlardan kopyalama yaparak bunu lambanın üzerine yapıştırmamız gerekecek. Klonlama aracının kaynak noktasını "Alt" tuşuna basarak ve farenin sol tuşuna basarak belirliyoruz. Bunu, tam olarak şeklin orta noktasında yaparız. İmleci takip ederek yapıştırma noktasını belirleriz. Bunu, görüntü mükemmel bir şekil alana kadar uygulamaya devam ederiz. Daha sonra aynı süreci görselin alt tarafına doğru uygulamaya devam ederiz.

Aidan O'Rourke

Fotoğrafı uzaklaştırarak nihai görüntüyü kontrol ederiz –  istenmeyen sokak lambası görüntüden çıkmış durumda. Bazı insanlar çanak anteni ya da su deposunu da kaldırmak isteyebilirler, ancak, hem çok fazla dikkat dağıtmadıkları hem de şehre ait bir yapı olarak göründüğü için onları bırakmaya karar verdim.

© Aidan O'Rourke

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status