Son Yazılar

22 Nisan 2018 Pazar

Nasıl Tarım Fotoğrafçısı Olunur?


Dean Ormanı'nda yaşayan genç bir fotoğrafçı olarak, hayvanlara karşı duyduğum tutkum ve kırsal kesime duyduğum merak Barchelor of Arts Photography (Güzel Sanatlar Fakültesi – e.n.) derecesine doğru ilerlemenin harika bir yoluydu. Kırsal yaşamı ele alan tarım fotoğrafçılığında uzmanlaşmak ilgi çekici ve ödüllendirici sonuçlar için bana büyük bir temel sağlamıştır. Doğal çiftlik manzarasından yerli hayvan portrelerine kadar, çekim yaptığım her şeyden keyif alıyorum. Aşağıda, kameranızla tarım fotoğrafçılığı yapabilmenize yarımcı olacak 5 ipucunu bulabilirsiniz.




Kompozisyon

Fotoğrafı oluştururken, fotoğraftaki ögeleri nasıl çerçeveleyeceğinizi düşünün. Tekrarlamalara bakın ve güçlü dikey ve yatar çizgilerin gücünün nasıl derinlik ve ölçek duygusu ekleyebileceğini düşünün. Aşağıdaki fotoğrafta çizgilerin dikkati nasıl yönlendirdiğini inceleyebilirsiniz.

Işık

Manzaranın gerçek çevresini yansıttığı için çiftliklerde çekim yaparken doğal ışığı kullanmayı seviyorum. Havayı avantajınıza olacak şekilde kullanın ve ışığın bulutların içinden dağınık bir şekilde geçtiği günlerde çekim yapın. Flaş kullanmak bazı hayvanları ürkütebilir, ancak neyin çekimini yaptığınıza bağlı olarak harici flaşlar ya da LED paneller, ahırların içi gibi düşük ışık koşullarının bulunduğu yerlerde faydalı olabilir. 


Arka Plan

Bir görüntünün arka planına dikkat etmek, izleyicilerin dikkatinin istediğiniz alana yönlenmesini sağlamanın bir yoludur. İnsan portreleri çekerken, onlara arka planın daha uygun olduğu belirli bir konuma hareket etmelerini isteyebilirsiniz. Temel ilgi alanını ön plana çıkarmak ve fotoğrafın hikayesine katkıda bulunmak için arka planı kullanın. Aşağıdaki fotoğrafta sığ bir arka plan kullanılmış, böylelikle dikkat ön plandaki konuya çekilmiştir.




Konu

Komik gelebilir, ancak inekler çok sevimli görünebilir! Simetrik yüzler, ilginç karakterler ve sıra dışı işaretler için grup içindeki en iyi hayvanın fotoğrafını çektiğinizden emin olun. Hayvanın göz rengini, yüz şeklini ve boyunu düşünün. Neredeyse, bir tarım gösterisinde kazanan hayvanı seçen bir jüri gibi düşünün. İlginç hayvanların fotoğrafları görsel olarak daha dikkat çekicidir, bu nedenle göze çarpan bir özelliği bulunan bir hayvanın fotoğrafını çekmeyi tercih ederim. Ne yaptığımı merakla gözleyen bu inek, bunun iyi bir örneğidir. 


Çamura Hazır Olun

Pahalı fotoğraf ekipmanları ve kirli, çamurlu çiftlikler iyi bir arkadaş değildir. Ancak bu, ekipmanı çantasına hapsetmek anlamına gelmez. Çiftliği keşfettikçe kitinizin eye bulaştığına dikkat edin. Kullanmadığınız lenslerin kapaklarını takılı tutun ve kameranın boyun askısını kullanın. Üçayağı kendinizle birlikte kirletmek yerine kamerayı üzerine yerleştirebileceğiniz daha uygun nesneler arayın. Duvara yaslanın, kamerayı ve kendinizi sabit tutun. Çizmeler en önemli elbisem haline geldi ve bir çiftçinin tarlasını ekerken yaptığım çekimde kullanışlı olduğunu özellikle kanıtladı.


Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status