Son Yazılar

22 Nisan 2018 Pazar

5 Kolay Adımda Harabe Fotoğrafları Nasıl Çekilir


Kiliseler, kaleler ve manastırlar gibi tarihi harabeler kırsal bölgeleri ve sahil bölgelerini süslemektedir, ancak daha az sayıda ama yine de etkileyici kalıntıları evinize daha yakın bir konumda bulabilirsiniz. Birçok şehir ve köyde her ne kadar fotoğraflanacak çok azla yapı kalmamış olsa da, duvarlar, kemerler ve sütunlar birçok yerde hala ayakta durmaktadır. Eğer bir geziye çıkmışsanız, kaldığınız yere yakın kalıntıları bulmak için İnternet'e ve yerel turizm merkezlerine göz atın.




Hangi Ekipmanlara İhtiyacım Var?

Yapının ve çevresinin genel çekimleri için geniş açılı bir lense ihtiyacınız olmakla birlikte ilgi çekici mimari detayların da fotoğrafını çekebilmek için bir telefoto lens taşımanız faydalı olacaktır. Bir üçayak kullanışlıdır, ancak hafif bir şekilde seyahat etmek isterseniz, küçük gorillapodlar taşıyabilir ya da kamerayı bir yere sabitleyerek çekimler yapabilirsiniz. Çekim yaptığınız binada pencereler varsa, bir polarize filtre yansımaları azaltmanıza yardımcı olacak ve gökyüzünün mavi rengi fotoğrafınıza daha fazla karşıtlık katacaktır.


Ödevinizi Yapın

Birçok tarihi yapı ya da alan Milli Parklar ya da özel şirketler tarafından işletilmektedir, belirli açılış-kapanış saatleri bulunabilir, belki de ticari olarak görüntüler almak için kısıtlamalar bulunabilir, bu nedenle öğrenmeniz gereken konular için İnternet'ten bilgi alabilir ya da ilgili işletmeyi arayabilir ve konu hakkında sohbet edebilirsiniz. Bu şekilde, yakıt paranızı boşa harcamamış olursunuz.


Yürüyüşe Çıkın

Vardığınızda, ilk yapmanız gereken harabelerin çevresinde yürüyüşe çıkarak bacaklarınızı açmak olmalıdır. Bu size ilginç detaylar için keşif yapma ve en iyi açıyı bulma şansı verecektir. Harabelerin fotoğrafını gördüğünüz ilk hali ile fotoğraflamayın, çünkü bu izleyicilere yapının ne olduğu ya da ne için kullanıldığına dair herhangi bir ipucu vermeyecektir. Daha kesin bir şekle sahip olan bölgelere, ve mümkünse doğanın tamamen alt edemediği alanlara yoğunlaşın.Tabii ki, bazı duvarlar içlerinden fırlamış olan köklerle harika görünür ve binanın ne kadar tahrip olduğunu vurgulayabilirler.




Daha Yakından Bakın

Binayı diğerlerinden ayıran benzersiz parçalara odaklanın ve dışarısı çok ilginç değilse, gizli detayların ve binanın işlevinin ne olduğu ile ilgili daha fazla fikir verebilmesi için içeriye göz atın. Eğer binanın içi müsaitse, pozlamayı kontrol etmek için histograma bakın. Kırılmış bir pencereden içeriye bakmayı ya da izleyicilerin gözünü yönlendirmek için bir koridor boyunca çekim yapmayı düşünün.

İşaretler, fotoğrafını çektiğiniz bina ile ilgili daha fazla bilgi vermenin doğrudan bir yoludur ve soyulmuş boyası ve paslı vidaları gibi özellikleriyle çoğu zaman kendi başlarına da oldukça ilginç olabilirler.


Uzun ve Geniş

Özellikle yüksek bir bina ile çalışıyorsanız, yakından yaptığınız çekimlerde dikey çizgiler bir sorun olabilir, bunu gidermek için daha yüksek bir konumdan çekim yapmayı deneyebilirsiniz. Tepeler, merdivenler ya da bir başka bina bu bozulmayı düzeltmenin bir yolu olabilir, ayrıca geri adım atmayı deneyebilirsiniz, bu da size binanın çevresi ile bir bağlam geliştirme fırsatı verir.

Eğer zemin size farklı bir etki sunacaksa, panoramalar oluşturmayı deneyin. Bazı kameralarda bu özellik dahili olarak bulunabilir, sizin kameranız bu özelliği desteklemiyorsa, sağdan sola ya da tersi olacak şekilde çekimler yapın ve bunları daha sonra bilgisayarda birleştirin.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status