24 Nisan 2018 Salı
Nergis Fotoğrafı Çekimi Üzerine En İyi İpuçları
1. Nergis topluluklarına göz atın ve dikkat dağınıklığına izin vermeyecek şekilde fotoğraflanabilecek en güzel çiçekleri ön plana çıkarın.
2. Nergisleri, dikkat dağıtıcı bir arka plan olmadan fotoğraflamanın mümkün olmadığı durumlarda, çiçeğin arkasına bir kart koyun. Bahçenizde, dikkat dağıtıcı olmayan koyu bir arka plan mevcutsa, örneği bir kozalaklı ağaç gövdesi gibi, çiçeğin yapraklarının tüm detaylarının fotoğraflandığından emin olmak için kameranızın pozlama telafisini kullanarak bir durak az pozlayın. Kameranız destekliyorsa, manuel modda çekim yapın.
3. Bir çiçeği tek başına fotoğraflayabilmenin en bariz yolu, yukarıdan çekim yapmak olabilir, ancak kameranızı doğru bir şekilde, sanki bir portre çekimi yapıyormuş gibi hafifçe yandan çekerseniz, çok daha ilgi çekici bir sonuç alabilirsiniz.
4. Yukarı doğru çekim yapmayı deneyin, böylece, çarpıcı bir gökyüzü manzarası elde etmek için arka planda kalacak olan gökyüzünü kullanabilirsiniz. Bir polarize filtre kullanmak maviyi derinleştirecektir. Alternatif olarak, bir ayna yardımıyla gökyüzünün yansımasının fotoğrafını çekerek çok fazla eğilmeden de çekim yapma imkanı elde etmiş olursunuz.
5. Çiçeğin sadece baş kısmını çekmekle yetinmeyin, daha da yakınlaşarak, çiçeğin erkeklik organını fotoğrafın sağ ya da sol üçte birlik kısmına yerleştirerek çok daha hoş bir fotoğraf çekebilirsiniz. Kameranızdaki makro mod, çiçeğin detaylarına yoğunlaşmanıza izin verecektir, ancak bir DSLR kullanıyorsanız bir makro lens kullanarak çok etkili fotoğraflar çekebilirsiniz.
6. Bahçenizde büyük bir nergis tarlası varsa, geniş açılı bir lens kullanın, böylelikle geniş bir alan derinliği elde edebilirsiniz. Çiçekler daha küçük görünecektir, ancak yakınsama, çiçekleri çerçevenin kenarına doğru uzanıyormuş gibi gösterecektir.
7. Güneşli bir günde çekim yapıyorsanız, karşıtlığı azaltmak için elinizle gölge yapabilirsiniz. Çiçeğin genel tonu daha dengeli olacak ve çiçek üzerine düşmüş olan rahatsız edici gölgeler ortadan kalkacaktır.
8. Odaklama biraz zor olabilir, bu nedenle bulanıklığı önlemek için küçük bir diyafram kullanın.
9. Ayrıca, geniş bir diyafram kullanarak çiçeğin lensinize en yakın taç yapraklarının odakta kalmasını sağlayacak, geri kalan her şey odak dışı kalacaktır.
10. Kapalı havaların kötü olduğunu düşünmeyin, buutlar güneşin sert ışıklarını yumuşatarak bir soft box gibi davranacaktır.
11. Arka plandaki dağınıklığı ortadan kaldırmanın yanı sıra, bir karton kullandığınızda rüzgardan da korunabilirsiniz.
12. Taçyaprakların üzerine su püskürtebilirsiniz, böylece yaprakların taze ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca çekimlerinize ilgi de katacaktır.
13. Özellikle bulutlu günlerde yanınıza bir yansıtıcı alın, böylelikle flaş kullanmadan fazladan ışık elde edebilirsiniz. Eğer bir yansıtıcınız yoksa, alüminyum folyodan kendi yansıtıcınızı oluşturabilirsiniz.
14. Daha canlı sonuçlar için kesme yapın ve başka bir arka plan üzerine yerleştirin.
15. Çiçeğin altından çekim yaparak parlak gökyüzüne karşı bir silüet oluşturabilirsiniz. Çekiminizin bir silüet olarak görünmesini istemiyorsanız, pozlama telafisi yaparak ve pozlamayı bir durak artırarak detay kaybı yaşamadan çekimi tamamlamayı deneyebilirsiniz.
16. Çiçekler solduğunda koparıp atmayın. Yeniden canlanmalarını bekleyin ve arkadan aydınlatılmış görüntüler elde etmek için güneşe karşı çekim yapın.
17. Çeşitli yaratıcı etkiler elde etmek için çekiminizle oynayın. Bunu, rötuş sırasında sanat filtreleri yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz.
© ePHOTOzine
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yorum Gönder
Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.