Son Yazılar

1 Mayıs 2018 Salı

30 Muhteşem Mimari Fotoğrafı (Ve Kendi Çekimleriniz İçin 5 İpucu)


Mimari, inanılmaz derecede etkileyici bir tasarım alanıdır. Görünüşte imkansız fizik, ışık oyunu, eril dokular, hepsi inanılmaz bir fantezi ve merak duygusu yaratmak için bir araya geliyor. Bu makalede, daha başarılı soyut mimari çekimleri yapmanıza yardımcı olacak 5 hızlı ipucu ile birlikte 30 çarpıcı örneği inceleyeceğiz.


Daha İyi Soyut Mimari Fotoğrafçılık İçin 5 İpucu

1. İpucu: Fanteziyi Bulun


Bir binaya yaklaştığınızda, binanın gerçekliğini imkansız kılan bir kesim bulmaya çalışın. Örnek vermek gerekirse, yukarıdaki görüntünün bir optik yanılsama hissi verişini düşünün.

Ayrıca çizgilerin, binanın büyük olduğu ve sonsuza kadar devam edebileceği bir şekilde konumlandığına dikkat edin. Bu binayı bilmeden neye baktığınızı tam olarak bilemezsiniz ve kavisli çizgiler sonsuz potansiyelin güçlü yanılsamasını yansıtıyor.

2. İpucu: Simetride Ustalaşın


Simetrinin etkileyici bir fikir olduğu tartışılmaz. Onu hayvanlarda, bitkilerde, mimarlıkta ya da her nerede görürsek görelim hemen ona çekiliyor ve büyüleniyoruz. İster beynimiz bu tekrarları tanımlamaya çalışırken eğleniyor olsun, ister işlem yapmayı gerektirecek daha az bilgi bulunsun, simetrinin iyi ve doğru hissettirdiği gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Mimari çekimlerinde, başlamak için iyi bir nokta, simetrilere dikkat etmektir. Yinelenen bir şeyler bulun, iki ya da daha fazlasını çerçeveye sıkıca yerleştirin ve harika bir çekim yapma fırsatını elde edin.

3. İpucu: Yukarı Bakın


En sevdiğim mimari çekimlerinden bazıları, aşağı değil yukarı doğru doğru bakılarak elde edilmiş ve çarpıcı bir baş döndürücü his aşılamıştır. İnanılmaz derecede yüksek yapıların bizi büyülemeye ve dehşete düşürmeye eğilimleri vardır. Yeterince uzun süre bakacak olursanız, gökyüzüne düşecekmişsiniz gibi hissedersiniz.

İster insan yapımı ister doğal olsun, uzun bir yapıya karşı her zaman aşağıdan yukarıya doğru bakan bir çekim yapmayı deneyin. Gökyüzünde ışık parlaması meydana gelmediğinden emin olmak için ISO ve diyafram açıklıklarınızı kontrol edin, çünkü bu fotoğrafları ön plana çıkaran şey genellikle bulutlu arka plandaki doku ve heyecandır.

4. İpucu: Kamerayı Çevirin


Herhangi biri soyut çekim yaparken, kamerayı normal çekimde olduğu gibi ayarlama eğilimine karşı koyun. Bunun yerine görüntüyü daha büyüleyici bir hale getirmek için her açıyı ve dönüşü keşfedin.

Yukarıdaki fotoğrafta çok daha fazla görsel ilgi kazanmak için döndürme kullanılmış. Belirgin olmayan bu fotoğrafta merakınızı gidermek için başınızı döndürmeniz gerekecektir.

5. İpucu: Işık Her Şeydir


Ne zaman imkanınız olursa, güneşin yüzeyde meydana getirdiği değişimleri yakalamak için günün farklı zamanlarında binayı yeniden fotoğraflayın.

Işığı, yüksek ve düşük ışıklı portre çekimlerinde olduğu gibi düşünün. Bazen, çarpıcı bir görüntü için güçlü gölgeler isterken bazı durumlarda parlak, düz bir görüntü elde etmek istersiniz.


30 Muhteşem Soyut Mimari Çekimi

1. 'UFO'


2. Turuncu Pencereler


3. Tünel


4. Bloklar


5. Kentsel Simetri


6. Cesur


7. Kütüphane


8. Üçgenler


9. Basamaklar


10. 'Seviye Atlamak'


11. Gökyüzü Eğrileri


12.Gizemli Merdivenler


13. Gökyüzü Işığı


14.Yansıma


15. Karmaşa


16. Sarmal


17. Amber Simetrisi


18. Çizgiler


19. Aşağı


20. Yukarı


21. Alçak


22. Sony Merkezi


23. Göz Yanılması


24. Kıvrım


25. Jane


26. Pencereler


27. Koridor


28. Kule


29. Viraj


30. Kentsel Turuncu


Hepsi Bu!


Umarım bu harika mimari fotoğraflara bakmanız gelecekte çekeceğiniz fotoğraflar için size ilham vermiştir. Fikirlerinizi aşağıdaki yorum formu aracılığı ile paylaşmanızı rica ederiz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status