Son Yazılar

1 Mayıs 2018 Salı

İribaş Fotoğrafı Nasıl Çekilir



İribaşlar, yılın bu zamanında daha yaygın olma eğilimindedirler, bu nedenle bu zamanlar fotoğraf çekimi için en iyi zamanlardır çünkü bu canlılar yaklaşık 12 hafta iribaş olarak yaşadıktan sonra kurbağacık haline dönüşecektirler.



90 - 100mm'lik bir makro lens mükemmel bir seçim olacaktır, bu lens ile su yüzeyine çok daha yakın olma olasılığına sahip olacaksınız. Eğer bu lenslere sahip değilseniz, yakın odaklama kapasitesine sahip bir uzun lens de işinize yarayacaktır. Çekim yaparken kamerayı sabit tutmak için bir üçayak işinize yarayacaktır, ancak bir üçayak kullandığınızda kamerayı su yüzeyine yakınlaştırmanıza izin verecek şekilde ayakları açılan bir üçayak kullanmanız gerekecektir. Ayrıca, merkez sütunun bir makro kol gibi hareket etmesi için 90 dereceden fazla dönmesi iyidir, böylece kamerayı su kenarının üzerinde konumlandırabilirsiniz. Yere çömelmek de iyi bir tercih olacaktır (su geçirmez elbiseler kullanmanız gerekir), böylece kollarınızı destek olarak da kullanabilirsiniz. Bir polarize filtre, yüzey yansımalarını azaltacak ve suyun içini daha net görmenizi sağlayacaktır.


İribaşlar, oldukça hızlı hareket etme eğilimindedirler, ancak hareketleri bir fırlayış özelliği göstermektedir. Bir dakika bekler ve daha sonra bir başka noktaya hareket ederler. Hareket halinde olduklarında, bir tanesini takip edip dinlenmeye başladığı zaman fotoğraf çekebilirsiniz.


En kolay çekimler için, su birikintilerinin kenarlarına bakın. İribaşlar, et yemeye başlamadan ve ayakları çıkmadan önce su birikintilerinin kenarlarındaki bitki örtüsü ile beslenirler. Yukarıdaki fotoğrafta, bir iribaşın su birikintisinin kenarındaki bitki örtüsü ile beslenmesi görülebilmektedir. Bu miskroskobik hareket, bir makro lensin odak aralığı içinde hayat bulmuştur.

Kuyrukta bulanıklık olmaması için hızlı bir perde hızı kullanın, eğer daha küçük bir diyafram kullanmanız gerekirse, ISO'yu artırın.


İribaşlar nefes alırken fotoğraf çekmeyi deneyin – hızlıca yüzeye çıkarlar ve nefes alırlar. Bu noktada, nefes almak için ağızlarını açtıkları bir fotoğraf çekebilirsiniz, ancak hızlı hareket edecekleri için sizin de hızlı olmanız gerekir.

İribaşların ayakları çıktığında et yiyen canlılara dönüşürler, bu aşamada solucan, salyangoz ya da tavuk parçaları ile onları beslemeye çalışabilir ve ilginç bir fotoğraf çekme fırsatı elde edebilirsiniz.

© ePHOTOzine

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status