Son Yazılar

24 Mayıs 2018 Perşembe

Çarpıcı Merdiven Fotoğrafçılığı


Merdivenler, yönelen hatları, simetrisi, desenleri ve ilginç şekilleri ile ilgi çekici fotoğraflar çekilmesini sağlayan özelliklerle doludur.



Çizgiler, desenler, simetri ve ilginç desenler ortak kompozisyon ögeleridir ve merak uyandırıcı çekimler yapmak, izleyicinin dikkatini çekmek ve fotoğraflara dinamik bir his vermek için fotoğrafçılar tarafından uzun zamandır kullanılmaktadır.

Merdivenler bu ögeleri bolca içermektedir, bu da onları şaşırtıcı derecede ilginç fotoğrafçılık konuları haline getiriyor. Onlara önem vermeye başladığınızda, ne kadar çeşitli olabildiğini ve kaç tane gizli ayrıntı içerdiğini de fark edeceksiniz.

Merdivenlerin fotoğraflanması büyük ölçüde denenmiş ve güvenilir fotoğrafçılık kompozisyon tekniklerine ve sık sık gözardı edilen bir konuya başvurmaktan ibarettir. Bunu yaparken, çoğu insanın bakmayı düşünmediği bazı gizli cevherleri bulabileceksiniz.

Gözü Yönlendirmek

Merdivenler, doğaları gereği bir yere götürür, bu yüzden bunu avantajınıza olacak şekilde kullanın – merdivenin uzak ucunu gizleyen, izleyicilere merdivenin nereye gittiğini merak ettiren bir bakış açısı seçin. Bu "zihinsel keşif", gizem duygusu ekleyecek ve izleyiciyi kendiine çekecektir.


Yönelen hatlar, izleyicinin gözünü sahne içinde yönlendirmenin harika bir yoludur. Parmaklıklar ve tırabzan bunun için özellikle yararlıdır, bu yüzden kendinizi fotoğrafın içinde ilginç bir yol oluşturacak şekilde konumlandırın.

Doğal Eğrileri Kullanın

Kıvrımlı merdivenlerin fotoğraflarını çekerken, görüntüye doğal ve dinamik bir his vermek için geniş kapsamlı çizgileri gösterin. Geniş açılı bir lens, kıvrımlı merdivenlerin konturlarını abartmak için mükemmeldir. Ayrıca, fotoğrafın daha dengeli görünmesini sağlamak için ana odak noktasını merkeze yerleştirin.


Simetri ile Gösteriş Yapın

Birçok merdiven, onlara açık bir simetri verecek bir şekilde inşa edilmiştir. Simetri çizgisini çerçevenin ortasına konumlandırmış bir şekilde kompozisyonu düzenleyerek simetrinin fotoğraftaki ana ilgi noktası haline gelmesini sağlayın.



Simetrik bir merdiven, kendisinden uzaklaşılarak ve yakınlaştırma yapılarak ve hatta bir telefoto lens kullanarak en iyi şekilde fotoğraflanır. Bu, perspektifin neden olabileceği her türlü bozunumu (distorsiyon) düzleştirir ve simetriyi daha belirgin hale getirir.


Sıra Dışı Bir Bakış Açısı Bulun

Bir dizi merdivenin fotoğrafını çekerken, merdivenin en altında durmak ve basamakları çerçeveleyerek basit bir fotoğraf çekmek çok kolaydır. Bununla birlikte, daha az belirgin bir açı ya da bakış açısı bulmak için zaman ayırıp daha ilginç ve sıra dışı fotoğraflar çekebilirsiniz.


Örneğin:

* Merdiveni yukarıdan ya da yer seviyesine yakın bir konumdan çekmeye çalışın.
* Kamerayı ilginç bir açıda olacak şekilde çevirin.
* Basamaklar arasındaki boşlukları göstermek için kamerayı kullanın.

Bunların hepsi, daha az aşina olduğumuz görüntülerdir, yani çoğu zaman daha fazla merak uyandıran fotoğraf çekmenizi sağlayacaktır.

Makalemizi beğendiniz mi? Görüşlerinizi paylaşın!!

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status