Son Yazılar

24 Mayıs 2018 Perşembe

Heykel Fotoğrafları Nasıl Çekilir


Heykelleri yeni, ilginç bir şekilde fotoğraflamak için aşağıdaki teknikleri kullanabilir ve kişiliğinizi çekimleriniz aracılığı ile nasıl sunabileceğinizi öğrenebilirsiniz.



Heykel, antik yontuları, modern metalik soyut yapıları ve arasındaki her şeyi kapsayan oldukça çeşitli bir yapıdır. Onların güzelliği, kişisel zevkleriniz ne olursa olsun, size hitap eden bir tür heykel bulabilme olasılığından gelmektedir.

Ne yazık ki, çoğu heykel fotoğrafı, konularından çok daha az sanatsaldır. Bir heykelin görüntüsünü basit bir şekilde çekmek, onu yaratıcı bir şekilde çekmek yerine basitçe belgelemek çok daha kolaydır.

Ne tür heykellerden hoşlandığınız fark etmez, fotoğraflarınızı geliştirmek için kullanabileceğiniz birçok teknik vardır. Bu teknikler siz ve kişiliğiniz ile birlikte heykelin kendisi hakkında bir şeyler söyleyen bir fotoğraf çekmenizi sağlayacaktır.

Heykelin Üzerine Kendinize Ait Bir Şeyler Bırakın

Heykel  fotoğrafı çekerken kendinize sormanız gereken önemli bir soru, sanatçının görüşünü heykelin fotoğrafını çekerken mümkün olduğunca isabetli bir şekilde göstermeye çalışmak mı, yoksa sizin o heykelde ne gördüğünüzü ifade etmek mi istediğiniz olmalıdır.

Şahsen ben, her iki yaklaşıma da yer olduğunu düşünüyorum, ancak mümkün olduğu her zaman kendi görüşümü sunmayı tercih ediyorum — aksi taktirde, elinizde başkasının çalışmasının sıradan bir fotoğrafından fazlası olmaz.

Fotoğraf: Thomas Hawk
Bir dahaki sefere bir heykel fotoğrafı çekerken, kameranızı çıkarmadan önce çekime dair biraz zaman ayırdığınızdan emin olun. Etrafta dolaşın ve farklı açıları inceleyin, hangi özelliklerin ve ayrıntıların dikkat çekici olduğunu ve sizi etkilediğiniz görün. Daha sonra buna göre kompozisyonu oluşturun.

Alışılmışın dışında kamera açıları kullanmaktan korkmayın ve heykelin tamamını çekmek zorunda imiş gibi hissetmeyin – belirli bir alana yakınlaştırma yapmaktan çekinmeyin ve gerisini dışarıda bırakın.

Işık

Heykeller, doğaları gereği üç boyutludurlar ve heykel fotoğraflarında bunu yansıtmayı hedeflemelisiniz. Işık, fotoğrafa derinlik katmada önemli bir rol oynar. Ön-yan ışık genellikle en iyi sonucu verir çünkü heykelin uzun gölgelerini oluşturur ve heykelin yüzeyindeki detayları ve konturları ön plana çıkarır. Bu ışığı elde edebileceğiniz en uygun zamanlar güneş ışığının düşük açıda geldiği gün doğumu ve gün batımı zamanlarıdır.



Fotoğraf: Brent Pearson

Aydınlatmayı seçebilme imkanınız yoksa, heykelin etrafında hareket edip fotoğraf çekimi için en iyi açıyı seçebilme özgürlüğüne sahip olduğunuzu unutmayın. Çoğunlukla en belirgin bakış açısını elde etmek için heykeli önden çekmek içgüdümüzdür, ancak yan taraftan çekim yaparak daha iyi bir ışık elde edebilirsiniz, bu yüzden deneyin.

Arka Plan

Kompozisyonu oluştururken, arka planı dikkate almayı unutmayın – mükemmel bir fotoğraf çektiğinizi düşünürken eve döndüğünüzde arka planda dikkat dağıtıcı büyük bir işaret levhası görmek oldukça büyük bir hayal kırıklığı meydana getirir.

Fotoğraf: Garry
Sade ve düzenli bir arka plan heykel fotoğrafçılığında genellikle en iyi şekilde çalışır, çünkü izleyicilerin dikkati heykelin kendisinin üzerine yoğunlaşır. Fotoğrafınız için düz bir arka plan bulmakta zorlanıyorsanız, sığ bir alan derinliği kullanmayı deneyin. Bu arka planı odak dışı bırakacak ve etkisini önemli ölçüde azaltacaktır.

Alternatif olarak, heykeli çevresi ile bir bağlam içinde göstermek isteyebilirsiniz, örneğin, görkemli bir evin önündeki bir heykelin fotoğrafını çekebilirsiniz. Bu, bir heykel fotoğrafına büyük bir ilgi katabilir ancak fotoğrafın odağında arka planın değil heykelin olması gerektiğini unutmayın.

Makalemizi beğendiniz mi? Görüşlerinizi yorum formu aracılığı ile bizimle paylaşın!

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status