Son Yazılar

17 Kasım 2018 Cumartesi

Harika Şehir Manzarası Fotoğrafları Çekmek İçin 10 İpucu


Şehirler sadece birçok insanın konutu, işi ve ofisi ile değil, aynı zamanda enerji, güç ve canlılığı ile de doludur. Bir şehri harika kılan pek çok şey vardır ve bir şehrin gerçek özünü tek bir fotoğrafta yakalamak, yapılması çok zor bir şeydir.

Bir şehri kapsayan ve tanımlayan ana şey, günün saatine ve hatta mevsime bağlı olarak değişebilir. Şehirler sabah saatlerinde huzurlu ve sakin görünebilirken, öğlen ya da akşam saatlerinde etkinliklerle dolu olabilir.


Belirli bir şehri evi olarak adlandırılan insanların çoğu, kendi evlerini kuran muhteşem yerlere ve turistik alanlara gitmeye ve incelemeye zaman ayırmaz. Gerçekten iyi bir şehir fotoğrafı sadece şehir merkezinin göbeğindeki görkemli binaları göstermekle kalmamalı, aynı zamanda günümüzün şehir hayatının sunabileceği daha büyüleyici yönleri ve lezzetleri de sergilemelidir.


1. İlginç Bir Konu Seçin - Fotoğrafın ortasında ya da ön planında, fotoğraf için ilginç bir konu olduğundan emin olun.

2. Ön Plan ve Arka Planı Etkili Bir Şekilde Harmanlayın - Tüm fotoğraftaki ilginç ön plan ve arka plan alanlarının iyi bir karışımına sahip olduğunuzdan emin olun.


3. Kırpmak İçin Alan Bırakın - Fotoğrafı vizörde çerçevelediğinizde, son resmi kırpmak için fotoğrafın kenarında bir alan kaldığından emin olun.

4. Terazili Üçayak Kullanın - Fotoğrafı çekmeden önce, ufuk çizgisinin düz olması için düz terazili bir üçayak kullandığınızdan emin olun. Bunu daha sonra Photoshop'ta düzeltebilmenize rağmen, kendinizi zor durumda bırakmak için çekim aşamasında bu işi bitirmiş olmak daha kolay bir seçenektir.


5. Güneşi Arkanızda Tutun - Şehrin üzerinde en fazla ışık alabilmeniz için güneşi arkanızda tutmaya çalışın; böylece gökyüzünün parlak mavi görünümünü de elde edebilirsiniz.

6. Günün Doğru Saatini Seçin - Bu zamanlar genellikle en iyi ışığı verdiğinden, fotoğraflarınızda daha fazla gölge ve detay ürettiğinden dolayı, fotoğrafları mümkün olduğunca günün erken ya da geç saatlerinde çekmeye çalışın.


7. Doğru Pozlamayı Kullanın - Bir fotoğrafın pozlamasını ayarlarken, fotoğrafınızın en parlak kısmından okumayı yapın, böylece aşırı pozlama ile karşı kaşıya kalmazsınız.

8. Bir Zamanlayıcı veya Uzaktan Kumanda Kullanın - Deklanşör düğmesine basmanızdan dolayı meydana gelebilecek herhangi bir sarsıntısı olmaması için fotoğraf çekmek için her zaman bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda kullanın.


9. Polarize Filtre Kullanın - SLR kameranızda, camlardan ve metal nesnelerden yansıyan ışık yansımalarını ortadan kaldırmak için bir polarize filtre kullanın.

10. Yüksek Kaliteli Bir Geniş Açılı Lens Kullanın - SLR kameranızla en keskin sonuçları elde etmek için kaliteli bir lens satın alın ya da kiralayın. Pahalı olabilirler ama sonuçta elde edeceğiniz fotoğraflar buna değdiğini gösterecektir.


Yukarıdaki tüm ipuçlarını kullanarak çekim yaptığınızda, şehir binaları ve gökyüzü çekimlerinizde gözle görülür bir iyileşme olduğunu fark edeceksiniz. Şehir manzaralarınız sadece daha net çıkmış ve daha iyi tanımlanmış olmakla kalmayacak, aynı zamanda harika bir fotoğrafın işareti olan geniş bir renk ve ışık tayfına da sahip olacaklar.

© Rueben Hird

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status