Son Yazılar

17 Kasım 2018 Cumartesi

Işıkla Boyama Fotoğrafçılık Teknikleri: 7 Kullanışlı İpucu


Işıkla boyama, fotoğrafçıların kamera flaşlarını, fenerleri ve spot ışıkları bir manzara içinde ışıkla boyama yapmak için kullandığı eğlenceli bir fotoğrafçılık tekniğidir. En iyi / en eğlenceli gece fotoğrafçılığı tekniği olarak kolayca nitelendirilebilir. Birçok fotoğrafçı bu tekniği daha önce denemiş olsa da, sadece birkaçı bu teknikte ustalaşmıştır. Aşağıda, ışıkla boyama becerilerinizi mükemmelleştirmek istediğinizde göz önünde bulundurmanız gereken bazı ipuçları bulacaksınız.

1. Farklı Işık Kaynaklarını Deneyin

Bu çok önemlidir. Aynı ışığı kullanarak her şeyi boyamaya çalışmamalısınız. Tuhaf ve monoton fotoğraflardan kaçınmak için farklı ışık kaynakları kullanmayı düşünün, aksi takdirde çalışmanız, geceleri farklı manzaralar üzerinde benzersiz ışık izleri oluşturmak amacıyla kullanmayı amaçladığınız ışıkla boyama tekniğini sıradan bir teknik olarak kullanmaya çalışmaktan öteye gitmeyecektir.


2. Ayarlanabilir Işık Kaynaklarını Kullanın

En iyi sonuçlar için, ayarlanabilir ışık kaynaklarını seçmeniz gerekir, çünkü ışıkla boyama yoğunluğa önemli bir şekilde bağlıdır. En iyi sonuçlar, fotoğrafın her bir parçasının doğru miktarda ışık almasını sağlamak amacıyla ışık yoğunluğunu değiştirmeye bağlıdır.


3. Grene Dikkat Edin

Uzun pozlamaların daha fazla gren (noise / gürültü) oluşturduğuna dikkat etmek önemlidir. Bu nedenle, ışıkla boyama yaparken uzun pozlama yapın, ancak bu küçük detayı hesaba katmayı unutmayın; iyi ve kötü ışık fotoğrafı mükemmel hale de getirebilir berbat bir hale de.


4. Çoklu Fotoğraf Çekin

En iyi ışıkla boyama fotoğraflarını elde etmek için mümkün olduğunca fazla fotoğraf çekmeniz gerekir. Birden fazla çekim, bir fotoğrafın farklı kısımlarını ayrı ayrı ele almanıza yardımcı olur, bu da ışıkla boyamada önem arz edecektir.


5. Sıcak Noktaları Olmayan Bir El Feneri Kullanın

Işık fotoğrafları çekerken el fenerini rastgele hareket ettirmek, el fenerinin bir sıcak noktası olsa bile (ışığın merkezinde parlak bir daire) büyük bir fark meydana getirmez. Bununla birlikte, sıcak noktalar, sahnelerdeki ince detayları dikkate aldığımızda büyük bir fark meydana getirecektir. Mükemmel bir el feneri satın almak için paranız yoksa, sıcak noktaları yok etmek için el feneri merceğinin üzerine kağıt mendil ya da ince bir kumaş tutmayı düşünün.


6. Gece Fotoğrafçılığı Tekniklerini Kullanın

Işıkla boyama yapıyor olmanız, gece fotoğrafçılığı tekniklerini unutmanız gerektiği anlamına gelmez. En iyi sonucu elde etmek için ayna kilitleme, uzaktan kumanda, uzun pozlama gürültüsü azaltma vb. teknikleri de kullanmayı düşünmelisiniz.


7. Ortam Işığı İle Harmanlayın

Fotoğraflarınıza haleti ruhiye eklemek için ortam ışıklarını (sokak lambaları veya ay ışığı gibi) da eklemeyi unutmayın. El fenerini kullanmak, tüm diğer ışık kaynaklarını görmezden gelmeniz anlamına gelmez.


Bir ışıkla boyama çekimi için dışarı çıktığınız bir sonraki sefer bu ipuçlarını aklınızda bulundurun.

© Swee Shiong Chong

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status